Ninove 04 Jun 2020 - 07u18
Overcast Clouds
20.36°C

Prins Chena haalt de eindmeet in de Dodentocht

11 augustus 2018

BORNEM-NINOVE – Om precies 20.39 uur wandelde Chena Sergeant over de eindmeet. Ze had er dan 100 km opzitten aan een gemiddelde van 4,2 km per uur. Samen met prins Serge stapte zij de Dodentocht uit met als doel € 10.000 op te halen voor de ‘Foundation Jan De Koker’.

Pascal Carael, de voorzitter van de Karnavalraad, was met een ondersteunend team van 10 mensen ter plaatse om de beide prinsen technisch en vooral ook moreel bij te staan. Hij doet ons het relaas van een bewogen Dodentocht.

“Er waren in totaal 65 wandelaars uit Groot-Ninove. Wij gingen aanvankelijk voor de prinsen Chena en Serge. Maar in het begin van de nacht is het echt hard beginnen regenen en waaien. Uiteindelijk hebben wij ons nog over acht andere wandelaars ontfermd. Onze groep is dus groter uitgevallen dan gedacht, maar je kunt die mensen in zo’n slecht weer niet aan hun lot overlaten.”

De man met de hamer

De hevige regen en zware windvlagen hielden aan tot 2-3 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. “De wandelaars kregen kou, waren doorweekt en liepen achterstand op het schema op. Ook Chena kreeg het lastig, maar is er dan na een tweetal uurtjes doorgekomen. In het begin stappen ze nog in groep, maar geleidelijk vindt iedereen een eigen tempo. Het is dan beter om dit aan te houden.”

De gemiddelden per uur vertonen grote schommelingen. De man met de hamer lag regelmatig op de loer. “In de namiddag kreeg Chena problemen met haar voeten. Ze heeft dan andere schoenen aangetrokken. Later kreeg ze nog een kort dipje, maar uiteindelijk heeft ze volgehouden. Net als Serge trouwens. Ook hij heeft een serieuze appelflauwte doorgemaakt en moest zelfs een uur op een bedje rusten. Hij heeft dan kunnen eten en is erdoor gekomen.”

Prins Chena kwam om 20.39 uur als laatste van de begeleide groep over de streep. “Er waren ook deelnemers bij die het parcours hebben uitgelopen en die zijn rond 15 uur aangekomen. Maar uiteindelijk is alles goed verlopen.”

Voor het ondersteunend team van tien begeleiders was het eveneens een hele opgave. “We hebben zeer actief meegeleefd met de stappers. In twee groepen stonden wij opgesteld langs het parcours en buiten de officiële rustposten. Op die manier hadden wij voldoende ruimte om hen de nodige zorgen te geven. Voor ons was het ook de eerste keer, maar voor herhaling vatbaar.”

Foundation Jana De Koker

Uiteindelijk wou Chena met haar deelname via sponsoring € 10.000 bij mekaar wandelen. “We hebben zoveel mogelijk publiciteit gemaakt via Facebook en kregen ook nogal wat aanmoedigingen van Ninovieters die langs kwamen. Later zal Chena iedereen nog eens afzonderlijk bedanken.”

Sponsoren kan trouwens nog altijd door een bedrag per km te doneren. Ze heeft de 100 km voleindigd, dus dat rekent gemakkelijk. Je doneert bijvoorbeeld 0,20 €/km, wat neerkomt op € 20. Je schrijft het bedrag over op rekeningnummer BE91 7360 1190 3176. De ‘Foundation Jan De Koker’ zal jou dankbaar zijn!
Info: http://www.dodentocht.be/nl.html - https://www.foundationjanadekoker.be/de-foundation/

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons