Ninove 07 Jun 2020 - 08u29
Overcast Clouds
11.48°C

Gewonnen met ippon

15 september 2018
Gewonnen met ippon

NINOVE – Gerd Rassaerts (Forza Ninove) interpelleerde sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) over de toestand van de tatami in de sporthal. Deze zou gevaarlijk blijven voor de gebruikers.

“De nieuwe tatami is op de oude gelegd, waardoor deze wegglijdt”, aldus het raadslid tijdens de zitting van 13 september j.l. “Sedertdien zijn er geregeld kwetsuren bij leden van de verschillende clubs. Ze komen met hun tenen terecht tussen de gleuf van 2 matten, met breuken tot gevolg. In mei antwoordde u mij dat de technische dienst een nieuw en hoger kader zou plaatsen. Ze zouden de mattenvloer opnieuw leggen.”

In augustus kreeg Rasschaerts echter terug melding van herhaalde kwetsuren. “Daarom wou ik de stand van zaken kennen in verband met de aanpassingen van het kader. En wie zal verantwoordelijk zijn voor de stijgende verzekeringen van de clubs?”

Ippon

De sportschepen kwam ditmaal duidelijk voorbereid op de tatami. “Na uw vraag heb ik de clubs verzocht om mij de aard en het aantal van die kwetsuren door te geven. De cijfers van de afgelopen twee seizoenen laten bijzonder weinig kwetsuren zien; de laatste dateert van januari 2018. Sinds uw vraag zijn alle matten samengevoegd en de spleten opgevuld.”

Waarom dan nog geen kader? “Dat ligt niet aan onze dienst. Sommige clubs willen de oude matten onder de nieuwe en andere willen de oude matten weg. Volgende week woensdag heb ik overleg met alle gebruikers. Pas als zij er zelf uitkomen zullen wij de werken aan het kader kunnen uitvoeren.”

Een beenveeg overnemen en de tegenstander met een heupworp vloeren. Ippon!

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons