Ninove 07 Jun 2020 - 04u09
Overcast Clouds
11.48°C

Pilchards vissen in Noorwegen

03 juni 2019
Pilchards vissen in Noorwegen

NINOVE – Zes leden van zeehengelcub De Pilchards zijn dinsdag 04 juni vertrokken richting Klø in Noorwegen. Je kunt hun visavonturen regelmatig volgen op Ninofmedia.tv.

De zes Pilchards zijn De Ville Glenn, De Bruyn Guy, De Vleeshouwer William, Vanboterdael Patrick, Melkebeke Pieter en Van Nieuwenhove Peter.

Maandag 3 juni maakten ze hun busje en aanhangwagen klaar en dinsdagmorgen 4 juni zijn ze rond 9 uur vanuit Appelterre vertrokken naar Klø. Ze rekenen op een 35 tot 40 uur rijden tot hun eindbestemming, al kan dit door files en wegwerkzaamheden wat anders uitdraaien.

Na aankomst sturen ze ons alvast enkele beelden en foto's door van de reis. Nadien houden ze ons via beeldmateriaal regelmatig op de hoogte van hun visavonturen.

Ze hopen o.a. beelden te kunnen maken van walvissen, die daar dan ook rondzwemmen. Ze zullen er ook een rots observeren, waarop een kolonie papegaaiduikers woont.

Maar vooral de vissen hebben uiteraard hun aandacht. De Noorse wateren zijn rijk aan verschillende soorten: heilbot, bot, heek, kabeljauw, koolvis, schelvis, lom, schol, makreel, zeeforel en zeewolf. Die hopen ze aan de haak te slaan.

In bijlage geven we hun vermoedelijke reisroute en een waterkaart (wegenkaart van de zee met dieptes) van hun visplaatsen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons