Ninove 03 Jun 2020 - 19u44
Overcast Clouds
20.36°C

Zelfverdedigingscursus voor senioren: verstand kan het soms winnen van kracht

27 september 2019

NINOVE – Veel belangstelling van senioren voor de eerste les van een zelfverdedigingscursus voor senioren. Neos Ninove organiseert deze op vijf maandagnamiddagen. “Het is de bedoeling om bij de senioren het slachtoffergevoel weg te nemen”, aldus lesgever Antoni Cortois, “zonder dat ze zichzelf Rambo wanen.”

Neos-voorzitter Danny Schoon. “We tellen nogal wat senioren in onze vereniging, die hopelijk nooit in een moeilijke situatie terechtkomen. Je weet het echter nooit en kan dus maar beter goed zijn voorbereid, dachten we. Daarom organiseren we deze lessenreeks zelfverdediging. Je kunt de hele reeks volgen of maar enkele lessen, het staat je vrij. Je leert hier eenvoudige zaken. Zo was het toch even schrikken hoe je met een gestrekte arm en de vingers of de hand op een gevoelig deel van de keel iemand op afstand kunt houden.”

Dat is net de bedoeling van lesgever Antoni Cortois.“We leren wat te doen in gevaarlijke situaties of bij agressie. Op een bepaalde leeftijd heb je minder kracht en voel je je meer kwetsbaar. Je kunt leren om verstandig om te gaan met agressie, hoe te reageren, welke situaties je beter kunt vermijden. Het is beter slimmer proberen te zijn dan sterker, want vroeg of laat wint de andere sterkere toch. We verhogen de weerbaarheid, zodat senioren op straat durven komen.”

Praktisch

  • Datums en tijdstip: nog op 30 september en 7, 14 en 21 oktober 2019, telkens van 14 uur tot 15.30 uur.
  • Plaats: sporthal, Parklaan Ninove.
  • Deelnameprijs: € 8 per les te betalen bij het begin van de les, eventuele douche en verzekering inbegrepen.
Info: secretaris Christiane Bické (0477-410237) of voorzitter Danny Schoon (0474-444892) – NEOS NinoveKrav Maga.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons