Ninove 07 Jun 2020 - 03u04
Overcast Clouds
11.48°C

Sasha is kampioen 2019 in de Yamaha R3 Cup

05 oktober 2019

MEERBEKE – De meeste sportieve jonge gasten trappen een balletje of rijden rondjes op de koersfiets. Sasha niet, hij raast liever over de circuits van Assen en Hockenheim. Met schitterende resultaten. Dit jaar eindigde hij op het hoogste schavotje in de Yamaha R3 Cup.

Sasha is eerstejaars student aan de Hogeschool Gent, richting LO en bewegingsrecreatie. Van zijn negende is hij al gebeten door de microbe, vindt motorracen nog altijd de top en is in die branche op zijn zachtst gezegd zeer verdienstelijk. De fraaie verzameling bekers en ereplaketten op zijn kamer getuigen van zijn groeiend succes. Met de eerste plaats in de Yamaha R3 Cup als voorlopige bekroning.

Hij vertelde ons over zijn motivaties. “Er is natuurlijk de snelheid en daarmee gepaard het gevoel van vrijheid. Niet onbelangrijk: de sfeer. Het is een vrij internationaal gezelschap waarin iedereen elkaar kent.”

Motorracen is niet zomaar op een snelle Yamaha of andere bolide kruipen. Je moet een goede fysieke conditie hebben, snelle reflexen en natuurlijk veel oefenen.

Niet onbelangrijk: de goede logistieke en morele ondersteuning van het thuisfront. Met name papa Werner is daarbij zijn steun en toeverlaat.

Ooit wil Sasha wereldkampioen worden, wat niet eenvoudig is. Er is niet alleen de constante strijd om je te kwalificeren, maar ook en vooral de voortdurende zoektocht naar sponsoring om het dure materiaal en de vele buitenlandse reizen en stages te kunnen bekostigen. Enige fabrieksondersteuning volgend jaar zou dus zeker welkom zijn.

Sasha De Vits: hou die jongeman in de gaten.

Info: FB-pagina Sasha De Vits.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons