Ninove 03 Jun 2020 - 19u17
Overcast Clouds
20.36°C

Gianny De Leu is wereldkampioen Thaibox

07 oktober 2019
Gianny De Leu is wereldkampioen Thaibox

NINOVE – In de klasse 16/17 jaar-54 kg behaalde Gianny goud op het IFMA wereldkampioenschap in het Turkse Antalya.

Gianny is in zijn categorie de beste Muay Thai/thaibox-atleet van de wereld. Sandugym, zijn Ninoofse club, is terecht fier op deze jongeman en diens wereldprestatie.

“We hebben opnieuw een wereldkampioen”, klinkt het hier. “Het is goud van 24 karaat gezien zijn prestatie. Hij schakelde op dit WK de beste Muaythai-landen van de wereld uit. Met 24 landen in zijn poule wist hij in de vijfdaagse competitie bovenaan de ladder te klimmen naar de eerste plaats. Hij verloor geen enkele ronde van zijn vijf wedstrijden en behaalde het maximum van punten.”

Maar wie is Gianny De Leu? “Een schat van een gast, een vriendelijke jongen met een groot hart voor de sport. Hij is een voorbeeld voor onze jeugd zowel binnen de club als erbuiten. Gianny is een harde werker met veel inzet en veel discipline en dat is te zien aan zijn prestaties”

Hij is wel bijzonder gemotiveerd. “We mogen niet vergeten dat deze jongen vanuit Gent alle dagen naar onze club komt: 45 km heen en 45 km weer, 6 keer per week. Hij kwam naar onze club om zijn droom waar te maken.”

Sandugym stelde hem niet teleur: vorig jaar is hij Europees kampioen geworden en nu wereldkampioen.

Info: SandugymFB-pagina.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons