Ninove 20 Aug 2018 - 03:29
Bewolkt
18°C

Lotto belgium Tour voor dames in Ninove en Geraardsbergen

30 november -0001

Ninove - Woensdag 6 september mag Ninove de Lotto Belgium Tour verwelkomen en vrijdag 8 september is het de beurt aan Geraardsbergen. De Lotto Belgium Tour is een wielerwedstrijd voor dames (UCI 2.1).
Deze vierdaagse start op dinsdag 5 september met een proloog van 4,3 kilometer in Nieuwpoort. Een dag later ontvangt Ninove de Lotto Belgium Tour voor een etappe van 114 kilometer met aankomst in Meerbeke, waar tot 2011 de Ronde van Vlaanderen finishte. Omstreeks vijf uur zal het peloton al een eerste keer aan de meet op de Brusselsesteenweg passeren om vervolgens nog een lokale ronde van elf kilometer af te leggen. Op donderdag trekt de Lotto Belgium Tour naar Herselt in de provincie Antwerpen voor een rit van 107 kilometer. De laatste rit van de Lotto Belgium Tour vindt opnieuw plaats in Geraardsbergen. De etappe van 114 kilometer start op het middaguur in Geraardsbergen en het parcours leidt de rensters onder meer over de Valkenberg, Berendries en Eikemolen. Na zestig kilometer trekt het peloton een eerste keer over de Muur, gevolgd door de Bosberg. Die ronde van 25 kilometer moeten de dames nadien nogmaals afleggen. Omstreeks drie uur kennen we de opvolgster van Annemiek van Vleuten, die vorig jaar de slotrit met aankomst op de Vesten won en de eindwinst van de Lotto Belgium Tour op zak stak.(andu)Rittenschema
Dinsdag 5 september Proloog – Nieuwpoort
Woensdag 6 september Rit 1 – Ninove (Meerbeke)
Donderdag 7 september Rit 2 – Herselt
Vrijdag 8 september Rit 3 - Geraardsbergen

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons