Ninove 28 Mar 2020 - 23u32
Clear Sky
12.57°C

Het Omloop Finish Team is klaar voor de koers

27 februari 2020

NINOVE – Het is een drukte van jewelste, een komen en gaan in en rond de aankomststrook en de VIP-tent aan de Onderwijslaan. Voorzitter Geo De Cleer en secretaris Bartel De Schuyteneer gaven ons donderdagnamiddag 27 februari een inkijk in de werkzaamheden van hun Omloop Finish Team.

De weervoorspellingen mikken voor zaterdag 29 maart op Flandrienweer. “Het zal dus geen gemakkelijke Omloop zijn, hoor ik hier ook van de renners”, is de stellige overtuiging van Geo De Cleer. “Maar iedereen kijkt uit naar deze openingswedstrijd. Zelf zijn we sinds vorige week begonnen met de opbouw van de tenten. Zoals steeds doen we alles in eigen beheer met een ploeg van 5-6 man om zoveel mogelijk kosten te sparen. Zaterdag verwachten we in de voormiddag 500 genodigden en daar komen in de namiddag nog eens 600 mensen bij.”

Een pak volk om te ontvangen, maar momenteel loopt alles gesmeerd. “We werken met een vaste cateraar en kunnen terugvallen op onze lange ervaring en deze van onze medewerkers. Ik heb er een goed oog in. Zowel de kindercarnaval en de koers zullen een veilig verloop krijgen.”

Planning

Bartel De Schuyteneer is van in 1983 betrokken bij de aankomsten, eerst van de Ronde van Vlaanderen in Meerbeke en nadien van de Omloop in Meerbeke en sinds vorig jaar in Ninove.

Hoe kleed je een lege tent aan? “Het is een kwestie van soms letterlijk wakker liggen, plannen uittekenen, elektrische vermogens berekenen. Drie jaar terug bijvoorbeeld hadden wij één stroomgroep van 125 ampère en 400 volt met een groep van de stad in reserve. Nu spreken we al over drie groepen. We hebben een routine ja, maar toch sta je nog alle dagen voor verrassingen. De keukens en de catering komen toe met hun ovens, de LED-schermen hebben stroom nodig…”

Van de koers zal Bartel zaterdag niet veel zien. “Voor mij is het contact met de mensen belangrijk. De koers kan ik ’s nachts nog herbekijken. En de Omloop is voor mij gedaan als we de maandagnamiddag alles hebben afgebouwd, dan hebben we alles meegemaakt. Dan kan ik maandagavond naar carnaval gaan.

Beiden tippen Matthieu van der Poel als winnaar. Al vernemen we na het interview, dat hun favoriet moet afhaken wegens griep. Dan maar rekenen op Greg Van Avermaet en misschien een verrassende Wout Van Aert.

Info: Omloop Finish Team.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons