Ninove 25 May 2020 - 17u18
Scattered Clouds
16.51°C

Spartacus woont in Meerbeke

02 juni 2017
Spartacus woont in Meerbeke

24 u aan één stuk lopen, 114 km afgewisseld met moeilijke hindernissen, zegt het u iets? Er zijn sporters die dit enkele keren per jaar voor mekaar krijgen. In Meerbeke woont zo iemand: Arne Cauchie, 25 jaar, breed geschouderd en bezeten door OCR-runs. OCR staat voor ‘Obstacle Course Race’. Ninofmedia ging praten met deze extreme sporter.

N. Hoe kom je in zo’n uitdagende sport terecht?
A. Ik was vroeger wielrenner maar geraakte het een beetje beu. Een paar jaar terug deed ik voor het eerst mee aan de 10 miles in Antwerpen. Het lopen werd steeds leuker en via facebook leerde ik wat obstakelparcours waren. Vorig jaar liep ik mijn eerste lange OCR-wedstrijd. Gisteren liep ik nog de ‘Iron Viking’ in Amsterdam. Een marathon maar dan op een zwaar parcours dat bezaaid is met hindernissen.

N. Hoe bereid je je voor op zo’n wedstrijd?
A. Veel lopen uiteraard en naar de fitness om aan krachttraining te doen. Die kracht heb je echt wel nodig bij het overschrijden van sommige hindernissen. Ook techniek is belangrijk. Die oefen ik samen met de andere teamleden van de club waar ik in zit. Verder is het vooral ook een mentale kwestie. Mijn doorzettingsvermogen zit heel goed. Als je ‘s nachts om half vier eenzaam en alleen een modderparcours af werkt, moet je mentaal heel sterk zijn.
Ik werk als elektricien voor een bedrijf in Herzele. Als training fiets ik ‘s morgens naar het werk en loop ik ‘s avonds de 18 km terug naar huis.

N. Heb je er ooit aan gedacht om paracommando te worden?
A. Aan gedacht wel. Maar mijn vriendin zag dat niet zitten. Dat zijn beslissingen die je samen neemt. Zij steunt me enorm bij de voorbereidingen en tijdens de wedstrijden.

N. Hoe schat je jezelf in qua ranking?
A. Er bestaat niet zoiets als een officiële ranking. Op de korte afstand ben ik top 10. Maar op de lange afstand behoor ik zeker tot de top 3 in België. Ik ben nu 25 jaar en heb nog groeimarge, dat voel ik. Een volgende stap die me moet helpen om beter te worden is aangepaste voeding. Momenteel schenk ik hier nog onvoldoende aandacht aan. Binnen drie jaar hoop ik op mijn top te zitten.

N. OCR-runs worden steeds populairder. Hoe ontstond de sport eigenlijk?
A. Zoals zovele sporten komt het OCR-gebeuren vanuit de UK. De eerste echte officiële run werd er in 1987 gehouden. In België is de sport vooral de laatste vijf jaar doorgebroken. Spijtig dat er in de buurt geen hindernissenparcours is. Alleen rond de Gavers zijn er enkele hindernissen gebouwd. Misschien een ideetje voor de Fabelta-site?

N. Wat staat er dit jaar nog op het programma?
A. Volgende maand loop ik de Spartan Ultra Beast Race in Morzine. En later volgt zeker nog de Hurricane Heat in de UK. Een wedstrijd die 12 uur duurt. De ultieme wedstrijd is de Death Race. Deze race geldt als de zwaarste van allemaal. Ooit wil ik ook die meelopen. (JTN)

Wie Arne aan het werk wil zien, kan terecht op zijn youtube-kanaal.

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons