Ninove 31 May 2020 - 06u08
Clear Sky
15.05°C

Omloop Het Nieuwsblad 2018, ‘a trip down memory lane’

05 december 2017

In Ninove, de nieuwe aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad, is het parcours voor de editie van 2018 voorgesteld. Vanuit Gent rijden de renners een stukje nostalgie tegemoet, want de laatste 60 km zijn identiek aan de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove. Het orgelpunt van de 73e Omloop Het Nieuwsblad moet het duo Muur van Geraardsbergen – Bosberg worden.Burgemeester Tania de Jonge: “Fans mogen zich op 24 februari verwachten aan een warm welkom in NinoveZaterdag 24 februari is een datum die een belletje doet rinkelen bij alle wielerfans in binnen- en buitenland, en niet in het minst bij de Ninovieters. Die dag omhelst de internationale wielerwereld Ninove en haar mythische aankomstplaats op de Halsesteenweg. “En daar zijn we enorm blij om”, vertelt Tania de Jonge, burgemeester van Ninove.
“Ninove is een stad die werkelijk koers ademt en niet in het minst omwille van de voormalige aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen. De Ninovieters leefden enorm mee met de Ronde en zijn blij dat die nostalgie terugkeert in de vorm van de Omloop Het Nieuwsblad. Dat we opnieuw een koers met internationale allure mogen verwelkomen, is een prachtig geschenk voor de stad. De tienduizenden binnen- en buitenlandse fans die de ontknoping van deze openingsklassieker op Europese bodem zullen bijwonen, mogen zich verwachten aan een warm welkom. We willen er op 24 februari een waar volksfeest van maken.”
“We zijn oprecht gelukkig dat opnieuw één van onze boegbeelden van Flanders Classics zal aankomen in Ninove”, reageert ook Wim van Herreweghe van organisator Flanders Classics. “Dit voelt voor ons aan als thuiskomen, en met ons waarschijnlijk voor vele anderen. Ninove is een stad die een grote internationale wielerklassieker verdient. Samen met het ‘Omloop Finish Team’ zullen we de aankomst van de voormalige Ronde van Vlaanderen in ere proberen herstellen, zij het dan tijdens de Omloop Het Nieuwsblad, dé openingskoers bij uitstek.”

3x Haaghoek en 3X Leberg blijven behouden, Muur en Bosberg als scherprechters

De start van deze 73e Omloop Het Nieuwsblad wordt opnieuw gegeven in Gent aan het Citadelpark op de Emile Clauslaan. De succesformule van dit jaar wordt doorgetrokken met een teampresentatie in ’t Kuipke als startschot van het nieuwe
wielerseizoen.Het peloton trekt zich op gang om 11u35 voor een tocht van 196,2 km. Na een vlakke aanloopzone beginnen de renners na iets meer dan 60 km aan het echte werk. In totaal wachten hen 13 hellingen en 8 kasseistroken, te beginnen met een eerste keer het duo Haaghoek – Leberg. Na een eerst lus met daarin de kasseien van de Huisepontweg en de Holleweg en de beklimmingen van Den Ast en de Katteberg, krijgen de renners een tweede keer de Haaghoek en de Leberg voor de kiezen. Dit intussen iconische Omloop-duo wordt nog een derde keer getemd, met daartussen de beklimmingen van de Kokkerelle, de
Wolvenberg, de kasseien van de Ruiterstraat, de Jagerij en ten slotte de beklimming van de Molenberg op 52 km van de aankomst.
Met de Berendries als negende helling van de dag, op iets minder dan 40 km van de aankomst, onmiddellijk gevolgd door de Valkenberg en Tenbosse. Dé ultieme scherprechters van dit gloednieuwe Omloop-parcours worden uiteraard de Muur van Geraardsbergen (op 15,8 km van de aankomst) en de Bosberg als finale helling op 12 km van Ninove, waar de verraderlijke aankomst ligt op de Halsesteenweg.“De laatste 60 km zijn identiek aan de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Ninove”, vertelt Wim van Herreweghe. “Deze finale, met exact dezelfde opeenvolging van hellingen, staat bij vele renners en wielerfans in het geheugen gegrift. Dat de eindmeet op exact dezelfde plaats geschilderd zal worden als vroeger, kan haast niet symbolischer.
“Het wordt voor vele wielerfans een blij weerzien met het vertrouwde finaletraject”, voegt koersdirecteur Peter van Petegem, die in 1999 en 2003 op dit parcours zelf zegevierde in de Ronde van Vlaanderen, daaraan toe. “De finale met de Muur en de Bosberg en de aankomst in Ninove spreekt bij iedereen tot de verbeelding. De nieuwe generatie renners, die nooit op het oude parcours van de Ronde hebben
gereden, staan te popelen voor deze finale. De Omloop heeft als opener van het nieuwe seizoen steeds een grote mediatieke aantrekkingskracht gehad en dat zal ermet deze finale niet minder om worden. Het belooft een spektakelstuk te worden.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons