Ninove 03 Apr 2020 - 11u38
Few Clouds
6.28°C

Omloop Het Nieuwsblad “Bomen komen elkaar nooit tegen, mensen wel”

01 februari 2018
Omloop Het Nieuwsblad “Bomen komen elkaar nooit tegen, mensen wel”

#Ninove - Onder ruime belangstelling werd afgelopen woensdag in CC De Plomblom het vernieuwde parcours van ‘de omloop’ voorgesteld. ‘Ninove omhelst de omloop’ en dat bleek duidelijk uit de reacties van het organisatiecomité en het stadsbestuur.

Mega organisatie

“We schrijven een nieuw hoofdstuk”, vertelt de voorzitter van het ‘Omloop finish team’ Geo De Cleer. “Het natourcriterium was al die jaren een groot succes maar toch bleven we hopen op een nieuwe grote koers”. Willy Verlé benadrukt dat de bruggen met Flanders Classic nooit werden opgeblazen. “Bomen komen elkaar nooit te tegen, mensen wel”, besluit hij wijs.

Het organisatiecomité krijgt ook een nieuwe naam. ‘Omloop finish team’ klinkt sexiër en zorgt ook voor minder verwarring met de naam ‘Flanders Classics’. Het team heeft heel wat ervaring, toch moest het draaiboek van de laatste Ronde Van Vlaanderen grondig herzien worden. Op zes jaar tijd veranderde er veel in de koers en onze maatschappij. “De aankomststreep verandert in alle geval niet en ligt op exact dezelfde plaats als de laatste Ronde Van Vlaanderen die in Meerbeke aan kwam”, vertelt De Cleer. “We steken ook heel wat energie in het VIP-gebeuren. Als vanouds is het de bedoeling om de sponsors in de watten te leggen”, zegt Willy Verlé.

Burgemeester De Jonge benadrukt dat het ‘Omloop finish team’ een belangrijke partner is bij de organisatie: “De komende periode vergt enorm veel inspanningen van de stadsdiensten. Er is eerst het Carnaval en een week later is er al de omloop.”

De stad moest ook een nieuw communicatie- en mobiliteitsplan uitdokteren. De koers gaat door op een zaterdag. Dit maakt de zaken wat ingewikkelder.

Parcours

De laatste 60 km zijn nagenoeg identiek aan de Ronde Van Vlaanderen van weleer. 20 hellingen moeten zorgen voor de nodige schifting. Volgens Peter Van Peteghem, die het parcours vorm gaf, zal veel afhangen van het weer. “Omdat de koers slechts 200 km lang is, zullen er waarschijnlijk meer renners in de finale zitten”, aldus de Peet.

Een andere primeur is dat de Elite Dames tegelijk starten met hun mannelijke collega’s. Ze rijden nagenoeg hetzelfde parcours, alleen iets minder lang. De start vindt net als vorig jaar plaats in ‘het Kuipke’ in Gent. Wim Van Herreweghe (Flanders Classics) voorspelt er een prachtige ambiance.

Volgens TV-commentator José De Cauwer is de omloop met zijn nieuwe aankomst fel opgewaardeerd. En sinds het ook een ‘World tour’-koers is geworden, staan heel wat grote namen te popelen om in Meerbeke te schitteren. Heel wat renners verkenden trouwens de finale al in de afgelopen weken. 

Het belooft opnieuw een mooie dag te worden in Meerbeke. Nu nog hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn. (JT)

De komende periode vergt enorm veel inspanningen van de stadsdiensten. Er is eerst het Carnaval en een week later is er al de omloop

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons