Ninove 20 Aug 2018 - 03:27
Bewolkt
18°C

Fietssuggestiestroken: ja, maar…

04 juni 2018
Fietssuggestiestroken: ja, maar…

NINOVE – Momenteel brengt een firma fietssuggestiestroken aan in verschillende straten. Een stap in de goede richting, volgens Kurt van den Driessche (N-VA). Alleen heeft hij vragen bij het gebruikte product.

Zelfs de kleur staat me bijzonder aan”, aldus het raadslid. “De wijze waarop ze zijn aangebracht baart me wat zorgen. Dit is zeker de snelste en mogelijk ook de goedkoopste manier, maar ook de meest vervuilende. Aan de maskers en beschermende kledij van de arbeiders te zien is het product minstens tijdens de plaatsing bijzonder giftig. Na 8 jaar dreigt het met mondjesmaat in het milieu terecht te komen.”

Hij suggereert een anderen werkwijze. “Zouden we dan toch niet beter kiezen om een laagje wegdek af te schrapen en te vervangen door in de massa gekleurd beton? Op korte termijn wel duurder, maar ook veel duurzamer en minder belastend voor het milieu.”

Schepen van Mobiliteit en Milieu Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) spreekt dit tegen. “Dit product zal net als alle andere signalisatieproducten aan veiligheidsnormen moeten beantwoorden. Dat de werknemers tijdens het aanleggen bescherming dragen lijkt me normaal. Het lijkt me nogal spijkers op laag water zoeken. Ik vraag het nog even na maar ik vermoed dat die bescherming vooral bij de voorbereiding (het zuiver maken van de ondergrond) nodig zal zijn, niet zozeer bij de aanleg zelf.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons