Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Parkeersticker voor zorgverleners en artsen

07 juni 2018
Parkeersticker voor zorgverleners en artsen

NINOVE – De gemeenteraad kon zich vinden in een voorstel van Annelies Van Den Neucker en Bruno Van Der Haeghen (bieden Open VLD) om een parkeersticker voor zorgverleners en artsen in te voeren.

Bruno Van Der Haeghen: “Zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten ondervinden zorgverstrekkers en artsen moeilijkheden om te parkeren. Soms gaat er kostbare tijd verloren bij het zoeken naar een parkeerplaats.”

Annelies Van Den Neucker legde uit hoe zij dit probleem willen oplossen.” Wij stellen voor dat bewoners met een garagepoort een sticker kunnen aanvragen waarop vermeld staat dat een zorgverstrekker voor de poort mag staan. Zo kunnen deze mensen gemakkelijk tot bij de patiënten geraken. De zorgverleners laten hun gegevens duidelijk zichtbaar achter in de wagen. Op die manier zijn ze direct bereikbaar als ze de wagen moeten verplaatsen.”

Zij vroegen dat het schepencollege deze dienstverlening zou laten uitwerken om in te voeren vanaf 1 september 2018.

Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) steunde volmondig dit voorstel, “want wij hebben dat indertijd al zes keer voorgesteld, ondermeer Werner Somers.”

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) kon zich die voorstellen niet herinneren.

“Er zijn nog wel meer dingen die jij je niet kunt herinneren”, repliceerde D’Haeseleer. “Wacht maar tot na de verkiezingen. En het is niet omdat hier een voorstel wordt aanvaard, dat het ooit zal worden uitgevoerd.”

Tussen schepen en raadslid is het water veel te diep, zoveel is zeker. En de kieskoorts is hierbij geen olie op de golven.

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons