Ninove 01 Apr 2020 - 07u07
Clear Sky
6.1°C

Commentaar: snelheidsovertredingen blijven ijzingwekkend hoog

02 augustus 2018
Commentaar: snelheidsovertredingen blijven ijzingwekkend hoog

NINOVE – De lokale politie publiceerde de resultaten van de snelheidscontroles op Ninoofs grondgebied. De resultaten blijven alarmerend.

In totaal gebeurden tijdens de afgelopen maand juli 1.995 snelheidscontroles. Maar liefst 678 chauffeurs (34 %) reden te snel.

De zwartste wegen op de lijst zijn/blijven Hemelrijk (Meerbeke), Heirebaan (Denderwindeke), Geraardsbergsesteenweg (Aspelare) en Denderhoutembaan (Ninove). Op deze wegen geldt een snelheidsbeperking tot 50 km/uur.

Heel veel chauffeurs houden zich dus niet aan de beperkingen. Als jij dat wel doet, komen sommigen gevaarlijk dicht achter jou rijden om je dan waar mogelijk (en ook niet mogelijk) voorbij te sjezen. In het voorbijrijden kijken ze je aan alsof er ‘randdebiel’ of minstens ‘ouwe zak’ op jouw voorhoofd staat geschreven. Op a-sociale media uiten een aantal onder hen kritiek op de snelheidscontroles of ze plegen ‘vreedzaam verzet’ door als stoute kinderen de plaatsen te melden waar dergelijke controles gebeuren. Vaak begint hun commentaar met “ze zouden beter…” om via "de polletiekers" te eindigen met “allemaal zakkenvullers”.

Nogal wat van die laagvliegers zijn erg vertrouwd met de straat en de geldende snelheidsbeperkingen; soms wonen ze daar of in de onmiddellijke omgeving. Dat blijkt uit een aantal studies. En bijna altijd hebben ze een goede smoes waarom ze toevallig op die dag en dat moment eventjes te snel reden. De meesten voelen zich trouwens niet schuldig, maar ze vinden het jammer dat ze zijn betrapt. Het moreel ontwikkelingsstadium van een driejarige. Tot er iets ernstig gebeurt. Dan is het kot te klein.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons