Ninove 01 Apr 2020 - 07u28
Clear Sky
6.1°C

Nieuwe verkeersremmers moeten snelheid op sluipwegen doen dalen

05 september 2018
Nieuwe verkeersremmers moeten snelheid op sluipwegen doen dalen

MEERBEKE – De eerste snelheidsremmers zijn vandaag geïnstalleerd in de Brielstraat en op Hemelrijk. “Dit type is nieuw in Ninove”, aldus schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel. “We voeren deze in op alle klassieke gemeentewegen.”

De snelheidsremmers laten langs de kanten een ruimte van een meter voor de fietsers. “Op die manier moeten zij deze chicane niet nemen en kunnen ze gewoon rechtdoor blijven rijden”, aldus de schepen. “We hebben ook veel werk gemaakt van de zichtbaarheid van deze snelheidsremmers door een fluo coating, witte reflectoren en duidelijke richtingaanwijzers.”

Nog nieuw: er geldt een voorrangsregeling ter hoogte van de verkeersremmers. “We krijgen nogal wat klachten, bijvoorbeeld over deze in de Kattestraat-Okegembaan en op de Aardeweg, waar geen voorrangsregeling geldt. Het is er soms een race tussen naderende chauffeurs om als eerste deze hindernissen te nemen. Dit valt nu weg.”

Sluipverkeer

De eerste snelheidsremmers zijn geplaatst in de Brielstraat-Hemelrijk en in de Krepelstraat. Wouter Vande Winkel: “Dat zijn de klassieke sluipwegen vanuit Geraardsbergen. Ik maak mij geen illusie: we zullen dat verkeer niet wegkrijgen, gelet op de verzadiging van het wegennet. Maar het is wel realistisch te denken dat we toch de snelheid op onze gemeentewegen aan banden kunnen leggen, samen met de invoering van de zones 50 en 30 en de verhoging van de snelheidscontroles door onze lokale politie.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons