Ninove 01 Jun 2020 - 13u17
Scattered Clouds
14.56°C

Ruim driekwart gecontroleerde chauffeurs in overtreding

07 september 2018
Ruim driekwart gecontroleerde chauffeurs in overtreding

NINOVE – De lokale politie hield donderdag een gerichte controle over het hele grondgebied. Ruim driekwart van de bestuurders bleek in overtreding; het merendeel voor bellen achter het stuur en het niet dragen van de gordel.

De verkeersactie had plaats op donderdag 06 september. Ze was specifiek gericht op de gordelplicht, het gebruik van de GSM achter het stuur en opgedreven brommers. De politie zette tussen 7 uur en 15.30 uur in totaal 23 bestuurders aan de kant.

Maar liefst 10 chauffeurs waren aan het bellen terwijl ze reden, 4 droegen geen gordel. Daarnaast zijn 2 bestuurders betrapt op het gebruik van drugs in het verkeer en 1 persoon had geen rijbewijs. Tenslotte was er ook 1 persoon wiens bromfiets bleek opgedreven.

De verkeerseenheid van de politie stelde dus 18 overtredingen vast op 23 gecontroleerden: ruim driekwart van het totaal.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons