Ninove 01 Jun 2020 - 14u01
Scattered Clouds
14.56°C

Groot aantal vaststellingen tijdens nachtelijke alcohol- en drugscontrole

04 november 2018
Groot aantal vaststellingen tijdens nachtelijke alcohol- en drugscontrole

NINOVE – In de nacht van 03 op 04 november hield de lokale politie een verkeersactie ‘Alcohol-Drugs’. Gezien het grote aantal vaststellingen konden de agenten slechts 19 voertuigen controleren.

Korpschef Philippe De Cock gaf een korte toelichting bij de resultaten van de actie. Deze hadden plaats in Denderwindeke (Vreckom), Okegem (Aalstersesteenweg), Nederhasselt (Geraardsbergsesteenweg) en Ninove (Albertlaan).

Gemeente Straat Gecontroleerd Overtredingen Percentage
Denderwindeke Vreckom 4 4 100,0
Okegem Aalstersesteenweg 3 2 66,7
Nederhasselt Geraardsbergsesteenweg 5 5 100,0
Ninove Albertlaan 7 5 71,4

Vaststellingen

  • 1 illegale vreemdeling.
  • Een bestuurder met een verval van het recht tot sturen, die onder invloed reed van cannabis. Deze was ook in het bezit van cannabis.
  • 6 personen onder invloed van alcohol.
  • Verboden wapenbezit.
  • Bezit van illegale drugs.
  • 1 opgedreven bromfiets.
  • Een bestuurder zonder rijbewijs (wegens medische redenen) was onder invloed van alcohol. De geldigheidsdatum van zijn voertuig was 10 maanden overschreden.
  • Een voertuig waarvan de geldigheidsdatum van de technische keuring 4 maanden was overschreden, bleek bijkomend niet verzekerd te zijn.
  • Bijkomend droegen 2 personen geen veiligheidsgordel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons