Ninove 25 May 2020 - 17u21
Scattered Clouds
16.51°C

Snelheidsremmers in Krepelstraat

19 maart 2019
Snelheidsremmers in Krepelstraat Snelheidsremmers op het Hemelrijk in Meerbeke

NINOVE – Na de snelheidsremmers in de Brielstraat en het Hemelrijk in Meerbeke start het stadsbestuur van Ninove met een tweede luik van het project: de Krepelstraat in Denderwindeke. Ook deze straat kreunt onder het sluipverkeer, dat bovendien vaak aan onaangepaste snelheid voorbij dendert.

De snelheidsremmers bestaan uit drie verplaatsbare betonnen obstakels die geschrankt over een afstand van 50 m op de rijweg zijn geplaatst.

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen): “Die afstand en de voorrangsregel die we opleggen zorgen ervoor dat de snelheid bijna permanent afgeremd wordt. Het heeft in die omstandigheden geen enkele zin om fors op te trekken. Waar je vroeger het gevoel had op een breed tarmac te rijden, ben je nu gedwongen je snelheid aan te passen.”

De cijfers van de snelheidscontroles, die de politie van Ninove maandelijks op het traject uitvoert, bewijzen dat de snelheidsremmers effectief hun werk doen. Het stadsbestuur stelt een spectaculaire daling van het aantal verkeersovertredingen vast op dit traject. “Voor de komst van de snelheidsremmers reed gemiddeld één op de vier chauffeurs te snel met zelfs pieken tot bijna vier op tien. Nu is dat aantal gedaald tot minder dan één op tien.”

Ook de obstakels in de Krepelstraat zijn in een fluorescerende verf en voorzien van voldoende reflectoren. Dit gebeurt in functie van een maximale zichtbaarheid voor de autobestuurders. De schepen: “Ze zijn bovendien zo geplaatst dat fietsers gewoon rechtdoor kunnen. Dat verhoogt de veiligheid en het comfort voor de fietsers.”

Voetpaden Nederhasseltstraat

Met verkeersremmers wil de stad de snelheid op alle sluipwegen naar beneden halen.

De volgende straat op het programma is de Nederhasseltstraat. “Daar laten we momenteel het voetpad heraanleggen. Eens de werken daar rond zijn komen ook in de Nederhasseltstraat verkeersremmers.”

"Obstakels in Brielstraat-Hemelrijk bewijzen hun nut"

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons