Ninove 25 May 2020 - 18u30
Scattered Clouds
16.51°C

Retributies van foutief ingestelde parkeerschijven worden terugbetaald !

17 oktober 2017
Retributies van foutief ingestelde parkeerschijven worden terugbetaald !

#Ninove - Het stadsbestuur van Ninove heeft Parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC) opdracht gegeven de retributies voor foutief ingestelde parkeerschijven terug te betalen. OPC had sinds enige tijd zonder overleg met de stad een uiterst strikte lezing van de wegcode beginnen toepassen, die bepaalt dat je de pijl van de parkeerschijf moet instellen op het streepje volgend op het uur van aankomst. Wie dus om 9.35 uur aankomt, is in principe wettelijk verplicht de parkeerschijf op 10 uur in te stellen. OPC schreef de jongste tijd retributies uit voor dergelijke ‘foutief’ ingestelde parkeerschijven.

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is niet te spreken over de werkwijze van het parkeerbedrijf. “Uiteraard kent niet iedereen de finesses van de wetgeving. De meeste mensen plaatsen te goeder trouw de pijl min of meer op het uur van aankomst,” vertelt Vande Winkel, “Burgemeester De Jonge heeft trouwens bij de eerste melding van een dergelijke retributie ons ongenoegen over het optreden van OPC kenbaar gemaakt en de zaak zou in een volgend overleg uitgeklaard worden. We betreuren dus ten zeerste dat OPC ook na die eerste melding nog vasthield aan de al te strikte interpretatie van de regelgeving.”

De stad stuurt dan ook aan op een rechtstreeks overleg met de zaakvoerder van OPC om de puntjes op de i te zetten. Vande Winkel tilt zwaar aan de zaak omdat dit al de derde keer is dat OPC bijgestuurd moet worden in de toepassing van het reglement. “De stad heeft in alle drie gevallen steeds benadrukt dat een menselijke toepassing van het reglement primeert op de letterlijke toepassing,” zegt Vande Winkel, “Telkens hebben we erop gewezen dat dit soort absurde retributies het draagvlak voor het beleid volledig ondergraaft. Voor ons is in elk geval de maat vol en is dit absoluut niet voor herhaling vatbaar.”

Meer info?

Dienst mobiliteit, 054 31 32 82, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons