• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Carnavalsjaar 2018 van start op 11/11

  08 november 2017

  Opening carnavalsjaar Ninove 2018 op 11 november

  Op 11/11 om 11.11 uur opent het nieuwe carnavalsjaar in Ninove officieel in evenementenhal Cloë. Tijdens deze opening zullen alle carnavalsactiviteiten voorgesteld worden door de verschillende organisaties die betrokken zijn bij het carnaval. Het Thema voor carnaval 2018 is “Lotj au stem mor heuren”, iets waarrond de groepen gaan werken in hun uitbeelding met praalwagens en kostuums. Het zal een jaar van veranderingen worden met een nieuw parcours voor zowel de reclamecaravaan als de stoet op zondag. Alle wijzigingen hierover zullen voorgesteld worden door de Stedelijke Feestcommissie en de Karnavalraad. De Ridders in de Wortelorde zullen editie 55 van het Kindercarnaval voorstellen, en deze beloofd spectaculair te worden. De Koninklijke Karnavalraad zal ook het thema van de Prinsaanstelling bekend maken en natuurlijk het winnende ontwerp van de carnavalsaffiche 2018 voorstellen.  Ook de dienst voor Alcohol- en drugspreventie zal hun thema-affiche rond carnaval 2018 onthullen. En een opening zonder de ludieke kijk op het voorbije jaar door Wettel en Krabber is bijna ondenkbaar. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 

   Vooraf is iedereen welkom aan het Wortelmanneken waar de winnaar van 2017 in de categorie met wagen, Nie Geweun, het monument zal aankleden, afspraak vanaf 09.45 uur. Nadien zal er een groet gebracht worden aan Dingsken, waar we de overleden carnavalisten herdenken, dit om 10.15 uur.

  Na afloop van de opening zal er in verschillende café’s ambiance zijn met in café Mojive aan de Albertlaan een optreden van Fred, Tet en de Swinging tepelboys, in de Burchtstraat kan men dan weer terecht in café De Keizer met een optreden van Yves Segers, Fred, Tet & de Swinging Tepelboys en met nadien carnavalsambiance door Dj Jorn, ook in De Leste Zonde zal er voor ambiance gezorgd worden.

  Foto’s Giovanni Neckebroeck 

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons