Ninove 28 Feb 2020 - 13u54
Scattered Clouds
1.91°C

Pascal Schietecat als nieuwe voorzitter uit het goede carnavalshout gesneden

11 november 2019

NINOVE – De nieuwe voorzitter van de Feestcommissie bewees in zijn openingsspeech, dat hij uit het goede carnavalshout is gesneden. Hij kent niet alleen zijn klassiekers, maar deelde ook met gulle hand bloemetjes uit, soms nog met de bloempotten eraan hangen.

De Feestcommissie bestaat sinds 1947, al hield voorzitter Pascal Schietecat eraan om formeel te verklaren dat hij niet bij die stichting aanwezig was, ‘hoe afgezjabberd en afgeleifd’, hij er ook mocht uitzien.

De Feestcommissie breidde fors uit: van 18 naar 31 leden. Alle leden van het nieuwe bestuur zijn daarin met unanimiteit verkozen. “Er kwam direct witte rook uit een van de schouwen van het Oud Stadhuis: alea iacta est en habemus papam. Daar kunnen ze op de Centrumlaan 100 alleen maar van dromen.”

Het vervolg van zijn speech was een opeenvolging van complimenten en steken onder of boven water, waardoor hij regelmatig de lachers op zijn hand had.

Echt leuk, zoals je op het volledige filmpje hierbij zelf zal ervaren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons