Ninove 19 Feb 2020 - 00u57
Lichte regen
9.28°C

Carnavalsjaar geopend met muziek en bekendmaking affiche 2020

11 november 2019

NINOVE - 60 jaar carnaval Ninove uit de startblokken tijdens opening carnaval 2020.

11 november begon met een bezoek aan het Wortelmanneken en een pakkende herdenking van de overleden carnavalisten aan het monument van 'Dingsken'.

De Koninklijke Karnavalraad koos daarop volgend voor een vernieuwde opening ter gelegenheid van 60 jaar carnaval Ninove. Het waren' The Horny horses' die met muziek uit de jaren 60 de dag op gang speelden.

Daarna werd het volledige programma voorgesteld door de verschillende carnavalsinstanties.

Belangrijk nieuws was er van De Ridders in de Wortelorde ivm Kindercarnaval. Doordat het carnavalsweekend samen valt met de wielerwedstrijd 'De Omloop' starten de inschrijvingen reeds om 9.30 u in CC De Plomblom en vertrekt de stoet om 12.00 u naar de sporthal, ipv 14 u voorheen.

De Prinsencaemere stelde prins Dario aan als aspirant, en maakten bekend dat er een tentoonstelling  over de Don August doorgaat, in het Oud-Stadhuis van 1 tot 8 februari.  

De Jongerenkarnavalraad mocht de winnaar van de officiële carnavalspin 2020 bekendmaken en voorstellen. Het winnende ontwerp kwam van MKV Groulek Dest.

De Stedelijke Feestcommissie organiseert op zondag 16 februari het 'Feest der Senioren', met een optreden van Lindsay, in de evenhal Cloë.

Belleman Hans Van Laethem stelde met zijn Wettelwacht hun nieuwe kostuums voor en een pin nav 25 jaar Wettelverbranink.

Pascal Carael van de Karnavalraad steldde ter gelegenheid van 60 jaar carnaval een unieke gin voor, die in beperkte hoeveelheid aangeboden wordt in een fles die snel zal uitgroeien tot een collectors item. Ook werden er pralines gemaakt met de afbeelding van het Wortelmanneken die te koop zijn bij chocoladehuis Criollo in de Centrumlaan.

Tevens werd het thema van de prinsaanstelling, die doorgaat op zaterdag 15 februari, bekendgemaakt; het werd ' De Joarn 60'.

Tot slot werd de carnavalsaffiche voorgesteld die de komende maanden zal opduiken in het straatbeeld als aankondiging van het carnaval. De winnaar werd Jordy Merckx van carnavalsvereniging Vrieët Opt Gemak. Er waren 15 inzendingen maar het was het ontwerp van Jordy dat verkozen werd.

GNE  - Foto's Hilde B.

Wettel & Krabber uit de doden opgestaan https://www.ninofmedia.tv/vrije-tijd/carnaval/item/3374-lachen-op-11-november

Toespraak Pascal Schietecat: https://www.ninofmedia.tv/vrije-tijd/carnaval/item/3371-pascal-schietecat-als-nieuwe-voorzitter-van-de-stedelijke-feestcommissie-op-11-november

Jordy Merckx van Vrieët opt Gemak wint carnavalsaffiche wedstrijdhttps://www.ninofmedia.tv/vrije-tijd/carnaval/item/3372-carnaval-affiche-2019

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons