Ninove 28 Feb 2020 - 15u17
Lichte regen
5.44°C

Prins Dario neemt vanavond afscheid: “Ik ga er een goei lap op geven!”

25 januari 2020

NINOVE – Zijn rijk is bijna uit en dus geeft Dario Pieters, alias Prins Dario, zaterdagavond 25 januari zijn afscheidsbal in De Kuip. We blikten met hem en zijn vrouw An alvast terug op een onvergetelijk carnavalsjaar.

“Dat jaar aan de zijde van een prins was heel druk, maar ook heel plezant”, is de conclusie van An Van Cutsem. “Je gunt hem dat. Je beleeft carnaval ook van een heel andere kant, al ben ik in de stoet meegegaan met onze eigen groep, de Okegemse Amusanten. Dit jaar zullen we terug met de groep vieren, zijn kostuum ligt blijkbaar al klaar.”

Kippenvel

Ze was zaterdagochtend 25 januari samen met haar Dario al vroeg in de weer voor zijn afscheidsbal in De Kuip die avond. “Het was een jaar vol emoties en veel plezier”, was ook zijn bevinding als we hem vroegen naar zijn ervaringen als prins. “Ik heb bovendien veel nieuwe kameraden leren kennen. En ondanks de ingekorte stoet en de afgelaste wortelverbranding, was het een jaar om niet snel te vergeten. Uiteindelijk blijft dat in mijn geheugen gegrift, prins ben je maar een keer in je leven.”

Dat hij ziek was en daardoor niet mocht drinken, had ook zijn positieve kant. “Ik heb daardoor op een heel nuchtere manier carnaval achter de schermen meegemaakt en kunnen zien wat heel veel mensen en organisaties doen voor carnaval. Het kippenvelmoment was ongetwijfeld toen ze mijn naam bekend maakten tijdens de prinsaanstelling. Heel de zaal stond direct achter mij, ook mensen die me niet kenden. Onvergetelijk.”

Hij en An zullen carnaval 2020 weer beleven als lid van de Okegemse Amusanten. “Zondag stap ik met hen mee op in de stoet, maar maandagavond heb ik beloofd om op de camion van de Prinsencaemere te staan. Nadien keer ik terug naar onze groep.”

Maar eerst dus zijn afscheidsbal. “Voor de eerste honderd aanwezigen heb ik een verrassing voorzien. We zullen er alvast een lap op geven.”

Praktisch

  • Datum en uur: zaterdag 25 januari vanaf 21 uur.
  • Plaats: De Kuip.
  • De toegang is gratis.

Info: Prins Dario - Afscheidsbal

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons