Ninove 17 Oct 2018 - 00:50
Bewolkt
11°C

Zes keer Vlaamse openluchtcinema

07 augustus 2018
Zes keer Vlaamse openluchtcinema

NINOVE – Voor de zesde keer trekt de dienst cultuur met openluchtcinema naar gekende en minder gekende plekjes van de stad. Zes keer vertonen ze een recente Vlaamse Film, telkens in samenwerking met een lokale partner. Alle films beginnen om 21 uur; de toegang is gratis.

Vrijdag 17 augustus: Le Fidèle – Pastorijbos’, Dorp 13A (naast ‘Pax’), Appelterre-Eichem (i.s.m. ’t Chiropaksken)

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote “Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim, dat hun liefde wel zeer zwaar op de proef stelt. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is? Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos schitteren zij aan zij in dit verhaal over de maffia uit de racewereld, getekend Michaël R. Roskam (zie ook ‘Rundskop’).

Zaterdag 18 augustus: Façades – MunHa (Hof ter Beke), Nederhasseltstraat, Nederhasselt (i.s.m. Ouderraad SBS ‘De Hazelaer’)

Een vrouw staat op een kantelpunt in haar leven: moet ze trouw blijven aan haar dementerende man wiens avontuurtjes ze jarenlang geduld heeft? Ook hun veertigjarige dochter Alex vecht met de vraag of ze wel echt gelukkig is in haar huwelijk. Façades van het duo Kaat Beels en Nathalie Basteyns is een intrigerend drama over familie, (zelf)bedrog en de kunst van het vergeven.

Zondag 19 augustus: Cargo – Plein voor de begraafplaats, Neuringen, Denderwindeke (i.s.m. Gezinsbond)

Visser Leon Broucke valt overboord in het ijskoude water van de Noordzee. Zijn drie zonen proberen het familiebedrijf van de ondergang te redden. De passie voor de visserij maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties. Bovendien komen tal van onuitgesproken conflicten tussen de drie broers aan de oppervlakte. Een fascinerende ode aan het vissersleven van Gilles Coulier.

Vrijdag 24 augustus: Rosie en Moussa – ‘Vogeltjeswijk’, Ziekhuizenstraat/Kerkhofstraat, Outer (i.s.m. Gezinsbond)

In haar nieuwe appartementsgebouw leert Rosie Moussa kennen. Samen gaan ze tot op het (verboden) dak. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Gebaseerd op de boeken van Michael De Cock vertelt regisseur Dorothée van den Berghe een verhaal over de groeiende vriendschap tussen twee kinderen.

Zaterdag 25 augustus: Verborgen Verlangen – De Proost shoes & fashion, Halsesteenweg 350, Neigem (i.s.m. De Proost shoes & fashion)

De uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel zit in het slop. Tot ze twee manuscripten in handen krijgen: een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte en een prulwerkje van de aantrekkelijke schoenenverkoopster Louise Elsschot, De broers overtuigen de auteurs om van rol te wisselen… 'Verborgen Verlangen' is het amusante debuut van Maarten Moerkerke.

Zondag 26 augustus: Patser – Astridlaan, Ninove

Vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen dromen ervan om te leven als echte patsers. Ze stoppen hun neus in drugszaken en ontketenen een bendeoorlog van Antwerpen over Amsterdam tot in Colombia. Adil El Arbi en Bilall Fallah duiken in hun derde langspeelfilm alweer in de grootsteedse undergroundcultuur.

Info: dienst cultuur, 054-31 32 86, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons