Ninove 16 Jun 2019 - 06u50
Clear Sky
13.17°C
  • OCMW-raad 19 juni en gemeenteraad 20 juni in De Kuip

KRASJ 4 kon 2.600 kunstliefhebbers bekoren

11 oktober 2018
KRASJ 4 kon 2.600 kunstliefhebbers bekoren

NINOVE – De keuzes en het concept van KRASJ 4 sloegen blijkbaar aan: met 2.600 bezoekers was de vierde editie zonder discussie de meest succesvolle.

KRASJ 4, de biënnale actuele kunst in Ninove, was dit keer samengesteld door de kunstenaars Rik De Boe, Johan De Wilde en Reinhard Doubrawa. Zij speelde zich in hoofdzaak af in het fascinerende RTT-gebouw op de Graanmarkt. Zestig kunstenaars in een leegstaand bedrijfsgebouw: meer heb je niet nodig om actuele kunst op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Er waren ook een spraakmakende gevelsculptuur op de historische Koepoort en enkele kunstenaars die hun werk toonden op andere locaties in het centrum. Op die manier legde KRASJ 4 een verbluffend deken van kunst over het hele stadscentrum. Een keuze en een concept die 2.600 bezoekers wisten te lokken.

De organisatoren bedanken alle kunstenaars voor hun artistieke bijdrage, de bruikleengevers voor hun generositeit en de suppoosten om vier weekends lang een oogje in het zeil te houden. Benieuwd welk parcours de initiatiefnemers in 2020 uit hun mouw zullen schudden.

Reacties op KRASJ 4 zijn welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Foto’s vind je op https://www.facebook.com/krasjbiennale/.

Info: dienst cultuur, 054-31 32 86 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons