Ninove 21 Aug 2019 - 05u42
Clear Sky
10.83°C

Kerststallententoonstelling met unieke taferelen

05 december 2018
Kerststallententoonstelling met unieke taferelen

POLLARE – De publiekstrekkers tijdens de plaatselijke kerstmarkt zijn de kerststal en voor het derde jaar ook de tentoonstelling van kerststallen in de Sint-Kristoffelkerk. “Die taferelen zijn altijd wel vertederend en passen zeer goed in de sfeer van Pollare”, aldus pastoor Alexander Vandaele.

De opbouw in de parochiekerk van Pollare begint donderdag 6 december met het optrekken van de kerststal zelf, gevolgd door het aankleden en het plaatsen van de beelden. Daarna stellen de medewerkers van de parochiegemeenschap de tafels op; volgende week bouwen ze de tentoonstelling van kersttaferelen op.

“De officiële opening heeft plaats tijdens de kerstmarkt op 16 december”, aldus pastoor Alexander Vandaele. “Het Fenikskoor zal in de kerk vanaf 16.30 uur regelmatig kerstliederen zingen. Daarna is de tentoonstelling alle namiddagen toegankelijk, behalve op dinsdag en donderdag. Uiteraard kunnen mensen en groepen ook na afspraak langskomen. Met kerstdag zelf is de kerk uiteraard ook toegankelijk in de namiddag.”

De tentoonstelling loopt van 16 tot en met 30 december. “Een bezoek is andermaal de moeite waard. Twee jaar terug hadden wij kerststallen uit de hele wereld bijeengebracht. Vorig jaar hebben we samengewerkt met de kinderen van de Ninoofse scholen. Dit jaar gebeurt dit met kunstenaars en hun creaties rond de kersttaferelen. Maar er zullen ook een aantal ‘collectors items’ tussen staan, waarvan elke liefhebber zich zal afvragen hoe we daaraan zijn gekomen.”

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Wat weten we over Jezus?

Kerstmis is traditioneel verbonden aan de geboorte van Jezus. Maar wat we over zijn leven met quasi zekerheid weten is vrij beperkt. Van een aantal gegevens kunnen we met voldoende zekerheid zeggen dat zij historisch zijn.

- Jezus is geboren ca 7 à 4 v.C., rond de tijd dat Herodes de Grote stierf.

- Hij bracht zijn kinder- en jeugdjaren door in Nazaret in Galilea.

- Hij is gedoopt door Johannes de Doper.

- Hij verzamelde leerlingen om zich heen en onderrichtte in kleine steden en dorpen en op het platteland.

- Hij predikte de komst van het Rijk Gods.

- Rond het jaar 30 ging hij naar Jeruzalem voor het joodse paasfeest. Hij verwekte opschudding in de tempel.

- Hij hield een laatste maaltijd met zijn leerlingen.

- Hij is gevangen genomen en ondervraagd door joodse gezagdragers in Jeruzalem.

- Hij is terechtgesteld op bevel van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus.

Er bestaan geen strikt historische bronnen over Jezus. En zoals het vaak gebeurt: waar de realiteit het laat afweten, vullen legendes en volksverhalen de lacunes aan.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons