Ninove 16 Jun 2019 - 07u11
Clear Sky
13.17°C
 • OCMW-raad 19 juni en gemeenteraad 20 juni in De Kuip

‘Gewond, gedood, vermist’

29 december 2018

NINOVE – Een fototentoonstelling om stil van te worden. Fotograaf Hedwig D’Haeseleer brengt in het Oud Stadhuis nog tot 13 januari ‘Wounded, killed, missing’. Het is zijn impressie van de militaire begraafplaatsen en oorlogsrelicten in de Westhoek. Dit is meteen de slotmanifestatie van het vierjarenproject ‘Ninove herdenkt WO1’.

Hedwig D’Haeseleer, bezieler van het Fotografencollectief Appelterre, ging op zoek naar relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

Hij fotografeerde de negen Belgische militaire begraafplaatsen in de Westhoek, maar trok ook naar Britse (of Commonwealth), Franse en Duitse begraafplaatsen.

Daarnaast brengt hij een 20-tal andere relicten en plekken in beeld. Bekende zoals de Dodengang, de Menenpoort of het Talbothouse.

Maar ook minder gekende zoals de Ierse Vredestoren in Mesen, het Zoeavenmonument in Koksijde, het Bayernwald in Wijtschate en het monument voor de Chinese Arbeiders in Poperinge.

Praktisch

 • Datum: nog geopend tot 13 januari 2019.
 • Plaats: Oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6, Ninove
 • Openingsuren:
  - maandag, dinsdag, woensdag 9-12 en 14-17 uur;
  - donderdag 9-12 en 16-19u30;
  - vrijdag 9-12 uur;
  - zaterdag en zondag 13-18 uur;
  - gesloten op 31 december en 1-2 januari.
Info: dienst cultuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054-31 32 86.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons