Ninove 21 Aug 2019 - 02u43
Clear Sky
19.17°C

Herdenkingswandeling Rufijn De Decker

08 mei 2019
Herdenkingswandeling Rufijn De Decker

NINOVE – De Toeristische dienst organiseert zondag 19 mei een herdenkingswandeling over Rufijn De Decker. Er is ook een bezoek aan zijn atelier voorzien.

Op 2 mei 2018 overleed schilder, beeldhouwer, zanger maar bovenal Ninovieter Rufijn De Decker. Hij was een grote mijnheer, die Ninove nooit zal vergeten; getuige daarvan deze herdenkingswandeling.

Ze neemt je mee naar een greep uit de héél vele plekken in Ninove, die gelinkt zijn aan zijn werk en oeuvre, inclusief een bezoek aan zijn atelier. Uiteraard zal ook zijn muziek nooit veraf zijn.

Je kunt ook apart de tentoonstelling bezoeken in het Huis Van Rufijn. Je vindt er een overzicht van zijn schilderijen, tekeningen, aquarellen, affiches, liedplakkaten en cartoons. Nog elke zaterdag en zondag tot 26 mei, van 13.30 uur tot 19 uur.

Praktisch

 1. Wandeling
  - Datum en tijdstip: zondag 19 mei 2019, vanaf 14 uur.
  - Startplaats: Hospitaalkapel, Burchtstraat 44, Ninove.
  - Afstand: ± 5 km.
  - Deelname: gratis.
  Info: 054-31 32 85 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 2. Tentoonstelling
  - Datum en tijdstip: op zaterdag en zondag nog tot 26 mei, tussen 13.30 uur en 19 uur.
  - Plaats: het Huis van Rufijn, F. Tavernestraat 23 Ninove.

MLI

Deel 1 :https://www.youtube.com/watch?v=o_q76IRUXQM

Deel 2 :https://www.youtube.com/watch?v=FvdNpAr9T2c

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons