Ninove 20 Nov 2019 - 14u09
Scattered Clouds
-1.99°C

Emoties in vijf kerken van Ninove

29 mei 2019
Emoties in vijf kerken van Ninove Kunstenaar Kurt Coppens stelt zijn werk tentoon in de Meerbeekse parochiekerk.

NINOVE – Vijf kerken staan zondag 2 juni in de kijker. Naast de normale rust en stilte is er plaats voor iets meer. Emoties laten je op een nieuwe manier kennismaken met deze prachtige kerkgebouwen.

Het thema 'emoties' past bijzonder goed bij deze mooie kerkgebouwen. Iedereen, die langskomt, heeft wel een verhaal of een bepaald sentiment dat hem of haar een kaarsje doet branden of zich even tot God doet richten.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van wat je aan emoties in vijf open kerken mag verwachten.

  • In Outer-Herlinckhove zal in de Sint-Amanduskerk tussen 9 en 19 uur heel wat te doen zijn rond 'geborgenheid'.
  • Ook Nederhasselt doet mee en focust op 'boosheid en kwaadheid'. Dat gebeurt aan de hand van bijbelteksten, prenten, verhalen, maar ook met schilderijen van Koen Penninck en gedichten van Marc Van der Meeren. Je kan er terecht van 10 tot 12uur en van 14 tot 18 uur.
  • De abdijkerk van Ninove kreeg als thema 'vreugde' mee. Hier gaat specifieke aandacht naar de symboliek binnen de kerk én naar de vreugde waarmee mensen de kerk betreden. Toegankelijk tussen 9 en 16 uur.
  • In de OLV-Presentatiekerk van Okegem komen veel emoties aan bod, maar vooral 'angst'. In de namiddag om 15 uur kun je er o.a. terecht voor mooie orgelklanken en koorgezang.
  • Tot slot richt de Sint-Pieter en Sint-Berlindiskerk van Meerbeke de schijnwerper op 'hoop en verlangen'. Daarbij staan de theologische deugden ‘hoop, geloof en liefde’ centraal. Kunstenaar Kurt Coppens stelt zijn werk tentoon tussen 9 en 18 uur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons