Ninove 14 Oct 2019 - 14u16
Clear Sky
12.78°C

Ruime belangstelling voor spektakel 'Ninove 1692' aan Doorn-Noord

15 juni 2019
Ruime belangstelling voor spektakel 'Ninove 1692' aan Doorn-Noord

NINOVE  - Historisch event '1692' zorgt voor spektakel op Doorn-Noord

Uit verschillende Europese landen zakken een zeventigtal re-enactors af naar Ninove, deze worden gecoördineerd door de Nederlandse re-enactmentgroep ‘Den Spiesdraegers 1625’. Ze brengen twee dagen lang een 17de eeuws legerkamp tot leven. Dit event is er naar aanleiding van de archeologische vondsten op Doorn Noord, waar bij opgravingen restanten van legerkampen werden teruggevonden. Soldaten, valkeniers, muzikanten, zwaardvechters en soetelaarsters, bootsen er het dagelijkse leven van toen na aan de hand van gevechtsscènes en demonstraties met kanonnen, musketgeweren, zwaarden, pieken, en roofvogels. 

Al deze activiteiten vinden plaats op Doorn Noord, gelegen langs de Expresweg en Aalstersesteenweg, zaterdag tot 20 uur en zondag van 10 tot 16 uur. Op zaterdag zakken de re-enactors om 20 uur in hun historisch kostuum ook af naar het centrum waar ze om 20 u op de Graanmarkt zullen aankomen.

De archeologen van SOLVA zorgen doorlopend voor rondleidingen. Afspraak aan het archeologische gedeelte van het evenement (groepjes van 25 personen. Duur: 40 minuten).

Je kan ook een tentoonstelling van archeologische vondsten in de historische tenten bezoeken. Er zijn ook drank- en eetstandjes voorzien op het terrein.

Op zaterdag was er reeds een ruime publieke belangstelling.

Belangrijk : Aangepast schoeisel is aangeraden

GNE   - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons