Ninove 15 Dec 2019 - 05u00
Lichte regen
8.91°C
  • Commentaar tijdens Live uitzendingen ? Graag, maar niet anoniem. Gebruik argumenten, geen scheldwoorden. Blijf correct en respectvol.

“Ik sta zondag 21 juli op Tomorrowland: het hoogtepunt van mijn dj-carrière”

16 juli 2019
“Ik sta zondag 21 juli op Tomorrowland: het hoogtepunt van mijn dj-carrière”

POLLARE – Het is echt een jongensdroom die uitkomt voor dj Jeroen Visser: een dj-set tijdens Tomorrowland (TML) op de Moose bar stage. “Ik zal het vertrouwen komende zondag niet beschamen, want het zal knallen!”

De muziekmicrobe had Jeroen al op jonge leeftijd flink te pakken. “Ik was amper 7 jaar jong toen ik de muziekacademie van Ninove binnenstapte. Ik volgde er notenleer, trompet, piano en dictie. Ongeveer gelijktijdig werd ik lid van de plaatselijke fanfare.”

Radio Del Sol

Als 14-jarige stichtte hij samen met enkel vrienden het bandje OZN, dat echter snel ter ziele ging. “Ik had intussen wel mijn nieuwe passie ontdekt: dj’en. In volle pionierstijd van de vrije radio (1980) presenteerde ik mijn eerste radioprogramma's bij radio Del Sol in Ninove. Het was Bart Vermeer, de baas van Del Sol, die mij in 1984 introduceerde in de clubs, o.a. Krypton Club in Zottegem. Op radiovlak volgen later nog radio Uniek, radio S.I.S. en het destijds immens populaire station Radio Maeva.”

Begin jaren '80 knutselde Jeroen zijn eerste mobiele discobar in elkaar en draaide hij zijn eerste fuiven en feestjes. “Na een tijdje werd ik uitgenodigd als guest-dj in clubs en discotheken, waarna ik vanaf 1983 voornamelijk koos voor het clubcircuit. Ik was resident-dj in onder meer Tom Dooley (Zandbergen), Krypton Club (Zottegem), Wijnantshof (Woubrechtegem), Tropicana (Schendelbeke), Cabrio (Meerbeke) en de Witte Hoeve (Sint-Lievens-Esse). Vanaf 2006 breidde het werkterrein uit met danscafé's, fuiven, en private feesten, met nog geregeld een dj-set in clubs en discotheken.”

Moose Bar

Vanaf het winterseizoen 2018-2019 was Jeroen resident-dj voor Moose bar. “Dat is een concept van de grootste discotheek van de Benelux Versuz. Vanaf de zomer van 2019 verzorg ik regelmatig dj-sets bij Ipanema Beach Bar (Versuz) in Hasselt. Moose bar is een uniek en weldoordacht concept, dat vorig jaar al een stage had op TML en afgelopen winter een mega pop-up chalet in 6 grote Vlaamse steden. Ze lieten het sportpaleis op zijn grondvesten daveren en ook op Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez maakten ze indruk met hun stage en een exclusief après-ski concept.”

TML

En...dan is er zondag 21 juli 2019, waar Jeroen een set speelt op Tomorrowland, het walhalla voor dj’s. “Ik speel van 14 tot 16 uur op de Moose bar stage. Ook streekgenoot en collega van het eerste uur Tom Cosyns doet een set op TML. Hij staat er tijdens het tweede weekend. En neen, het wordt geen vooraf opgenomen setje. Moose bar staat erop dat de dj’s hun set volledig live draaien, zodat we kunnen inspelen op wat voor ons gebeurt. Het moet er natuurlijk boenk op zijn. Of, om het in Moose bar termen te zeggen: het dak moet eraf...”

Jeroen zit volop in de voorbereiding van zijn act. “Ik ben begonnen met het verzamelen van een 100-tal tracks. Op die twee uur zullen zo'n 80 tracks de revue passeren, het zal dus vlammen. Het voelt nu aan als een examen. De druk is er en ja ook wel wat stress, maar ik vermoed dat ik tegen zondag zal staan trappelen om mijn set aan te vangen.”

Dit is natuurlijk het hoogtepunt van zijn 38-jarige dj-carrière, die hopelijk nog een aantal jaartjes mag blijven duren. “Noem het de kroon op het werk of de kers op de taart, maar dat klinkt alsof het daarna afgelopen zal zijn en dat ben ik echt nog niet van plan.Op dit ogenblik ben ik enorm dankbaar dat ik dit dankzij de Moosebar- en Versuz-crew kan meemaken. Ik zal hun vertrouwen komende zondag niet beschamen, want het zal knallen!”

Info: Jeroen VisserTomorrowland.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons