Ninove 20 Feb 2020 - 08u38
Lichte regen
6.27°C

Peter Verlinden spreekt over Congo

19 augustus 2019
Peter Verlinden spreekt over Congo

NINOVE – Journalist Peter Verlinden is maandag 9 september te gast op ‘Maandag Verwendag’. Hij vertelt over Congo.

Zijn lezing gaat over de onmetelijke ondergrondse en ook bovengrondse rijkdommen van Congo. Hij heeft het ook over de oorlog van de afgelopen twintig jaar in en om (Oost-)Congo, de oorzaken en de gevolgen. Hij vertelt dit vanuit het perspectief van de verschillende betrokken groepen.

Verlinden past zijn lezing telkens aan de jongste actualiteit uit de regio aan: de aanslepende politieke crisis, de onderdrukking van de vrije stemmen, de economische rampspoed en de rol van de buitenlandse mogendheden. Onder meer China, maar ook Europa en België spelen hierin een niet onaanzienlijk rol.

Het verwante boek ‘Het goud van Congo’ verscheen eerder bij uitgeverij Houtekiet.

Praktisch

  • Datum en tijd: maandag 9 september om 20 uur.
  • Plaats: polyvalente zaal cc De Plomblom (ingang via E. De Deynstraat).
  • Tarief: € 5 (€ 1.50 voor UiTPAS met kansentarief) – Betaling in de bib (cash/bancontact).
  • Reservatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-32 40 04 – aan de bibbalie.
  • UiTPAS voordeel: 10 UiTPAShouders kunnen in ruil voor 10 UiTpunten gratis naar deze 'Maandag Verwendag' komen. Wees er snel bij!

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons