Ninove 26 Jan 2020 - 13u57
Mist
2.31°C

Nieuwe conventant met vrijetijdsaanbod voor mensen in armoede

18 september 2019
Nieuwe conventant met vrijetijdsaanbod voor mensen in armoede

NINOVE – De stad zal een nieuwe convenant ‘Vrijetijdsparticipatie mensen in armoede’ indienen bij de Vlaamse overheid. De acties in de aflopende convenant 2014-2019 hebben hun nut bewezen. Zo werd de kansenpas een onderdeel van de UiTPAS.

Voor het schrijven van een nieuwe overeenkomst staken de dienst cultuur, het sociaal huis (OCMW) en Teledienst de koppen bij elkaar. Zij willen het vrijetijdsaanbod bekender maken bij mensen in armoede en hen ook effectief naar de activiteiten krijgen. Ondanks het groot aanbod, neemt die kansengroep weinig deel en dus proberen ze in de toekomst mogelijke drempels weg te werken.

De werkgroep wil nog meer aandacht besteden aan geschikte activiteiten, op maat van de doelgroep. Dat kan door hen te betrekken bij de programmatie of hen te steunen bij de eigen organisatie van activiteiten. Ook blijken het stadspark en winkelcentrum Ninia betere ontmoetingsplaatsen te zijn dan een cultuurcentrum.

De convenant belooft tenslotte werk te maken van een ‘armoedenetwerk’. Dat wil mensen in armoede samenbrengen met vrijetijdspartners en organisaties uit de sociale sector en de welzijnssector. Zij moeten het fenomeen ‘armoede’ bespreekbaar maken, zowel in de samenleving als bij het beleid.

Als de Vlaamse regering het voorstel van convenant aanvaardt, krijgt de stad een jaarlijkse subsidie om deze doelstellingen te kunnen realiseren.

Info: dienst cultuur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 054-31 32 86.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons