Ninove 13 Dec 2019 - 07u32
Lichte regen
5.52°C

Hanne paste op de kat van de buren en toen…

19 november 2019

MEERBEKE – Met een fantasierijk verhaal over de kat Praline en een buurman-tovenaar Arthur, won Hanne De Doncker de junior journalist opstelwedstrijd van het Davidsfonds Meerbeke, zondagavond 17 november in De Linde. We spraken haar na afloop van de cérémonie protocolaire en hadden vooraf ook een goede babbel met jeugdauteur Mariette Van Halewijn, die samen met anderen de werkjes jureerde.

In totaal namen 651 leerlingen uit 8 Ninoofse basisscholen deel aan deze opstelwedstrijd, die het DF Meerbeke elk jaar organiseert als een onderdeel van de boekenbeurs. Daarvan zijn uiteindelijk 66 werkjes doorgestuurd. De jury beoordeelde deze op inhoud, verbeelding en stijl. Ook de band met het thema – buren – was een criterium. Uiteindelijk zijn 14 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar verkozen.

En Hanne De Doncker (6de leerjaar Hartencollege Ninove) behaalde de hoogste score. Ze mocht haar verhaal over de avonturen bij het passen op de poes van de buren voorlezen. Net als de andere laureaten ontving ze een volle zak geschenken en een aankoopbon. Een voorafname op de komende pakjesperiode zeg maar.

Na afloop hadden wij met haar een leuke babbel. Net als bij jurylid en jeugdauteur Mariette Van Halewijn bleek ‘veel en graag lezen’ de rode draad doorheen ons gesprek.

MLI

 

50ste boekenbeurs Meerbeke

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons