Ninove 28 Feb 2020 - 14u54
Scattered Clouds
1.91°C

‘Ferme’ vrouwen in Denderwindeke

25 januari 2020

DENDERWINDEKE – De lokale KVLV-afdeling heet voortaan ‘Ferm’, net zoals alle andere afdelingen ergens te lande. Zaterdag 25 januari gingen een aantal ferme dames bij alle leden langs met een cadeautje: een deurmat met de opdruk ‘Ferm welkom’.

Sinds de start in 1911 is de Boerinnenbond veel veranderd. De aandacht voor de oorspronkelijke doelgroepen van kinderzorg en landelijke vrouwen groeide uit tot de Landelijke Kinderopvang en de Katholieke Vereniging voor Landelijke Vrouwen.

En nu bleek de tijd rijp om alles in één netwerk te hernoemen tot ‘Ferm’.

In Denderwindeke zijn ze alvast zeer te spreken over die naamsverandering. “Wij waren gisteren bij de feestelijke onthulling van die nieuwe naam en zijn aangenaam verrast geweest,” vertelden ons een aantal leden. “ Ferm is een onverwachte naam, maar hij klinkt modern en geeft ons alleszins extra kracht om verder te gaan.”

Ferm Denderwindeke is een bloeiende afdeling met momenteel 214 leden. “Maar nieuwe vrouwen zijn nog altijd welkom en leeftijd speelt geen rol. We bieden heel wat activiteiten aan. Klassiekers zoals bloemschikken en kooklessen, maar we organiseren ook uitstappen naar de bloesemstreek bijvoorbeeld en we denken zelfs aan een slipcursus.”

Maar eerst hadden ze voor alle leden een kleine attentie: een deurmat met de opdruk 'Ferm welkom' en een deurhanger met uitleg over de nieuwe naam.

Info: Ferm Denderwindeke.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons