Ninove 28 Mar 2020 - 22u52
Clear Sky
12.57°C

Ninove onder #STrOOM zoekt verhalen, foto’s en documenten

19 februari 2020
Ninove onder #STrOOM zoekt verhalen, foto’s en documenten Belga Match - Collectie Heemkring Okegem

NINOVE – De Erfgoedcel Denderland is op zoek naar verhalen, foto’s en documenten over de lokale lucifer- en textielindustrie van weleer. Daarom organiseert zij zondag 29 maart een verzameldag rond het project ‘#STrOOM’.

Ken jij verhalen over de Ninoofse luciferfabrieken? Of heb je zelf nog in de lokale textielindustrie gewerkt? Erfgoedcel Denderland zoekt jouw verhaal voor een nieuwe fietsbrochure.

Michaël Van Houtte, erfgoedconsulent: “We zoeken foto’s, archiefmateriaal en verhalen over het industriële verleden van Ninove. De stad heeft door zijn ligging aan de Dender een bijzondere industriële ontwikkeling gekend in de 19de eeuw. De komst van het spoor versterkte deze evolutie. Vooral de textielindustrie en de stekskesfabrieken zijn gekende voorbeelden.”

Met het project ‘#STrOOM’ wil Erfgoedcel Denderland dit erfgoed in de kijker zetten. “Veel mensen beseffen niet, dat hun verhalen belangrijk zijn om door te geven. Soms zit er in een oude vergeten schoendoos een stapeltje foto’s, die ons een inkijk kan geven in hoe het er vroeger aan toe ging.”

Verzameldag

Daarom organiseert de Erfgoedcel een verzameldag, zondag 29 maart in de voormalige maalderij Prové aan de Denderkaai: “Iedereen is welkom. Er zijn gratis rondleidingen. Doorlopend organiseren we samen met de collega’s van het stadsarchief een scansessie voor foto’s en ander archiefmateriaal en verzamelen we verhalen. Wie weet komt jouw verhaal wel in de nieuwe regionale fiets- en wandelbrochure, die in juni zal verschijnen.”

Praktisch

  • Datum en uur: zondag 29 maart, rondleidingen om 14 uur en om 15.30 uur.
  • Plaats: maalderij Prové, Denderkaai 42 Ninove.
  • Toegang: gratis, inschrijven niet nodig.
  • Doorlopend scansessie en registratie van verhalen over Dender, spoor en industrie.
Info: #STrOOM.

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons