Ninove 28 Feb 2020 - 14u20
Scattered Clouds
1.91°C

Ninoofse Big Band “The Big Lebandski” op parkconcerten

13 augustus 2018
Ninoofse Big Band “The  Big Lebandski” op parkconcerten

NINOVE - De 9de parkconcerten  kijken reeds terug op 3 zonovergoten topavonden! Maandag 20 augustus, de 4de en laatste van deze schitterende zomer, belooft een editie te worden met vooral muzikaal toptalent uit onze Denderstreek.

Om 18u30 vangen Franki Vivaldi and the Four Seasons aan: een stevige bluesband met buitensporig gitaarwerk, gebracht door jong hedendaags geweld.

Om 20u is het de beurt aan The Big Lebandski. Deze Ninoofse Band ontstond in 2013 onder impuls van drummer Bruno  Beeckmans (The Balls), die papa Paul ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag een live orkest cadeau deed. Een big band, vooral samengesteld met Ninoofse muzikanten, was geboren. Jazz standards van o.a. Glenn Miller, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Frank Sinatra, Harry Connick Jr. en Michael Bublé  passeerden die avond de revue.

Deze enthousiaste 18 koppige big band (5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritmesectie gitaar-piano-bas-drums) en als crooner van dienst Frank Van Laethem, hadden de goesting te pakken: de band werd gedoopt als “The Big LeBandski”. In café Oud Withuis is flink verder gerepeteerd en meerdere optredens bleven niet uit.

Speciaal voor onze parkconcerten nodigt Bruno & his jazzcats zangeres Saartje Schoup uit. Zij werkte in maart succesvol samen met Bram & Lennert en zal zich op het stadsparkpodium smijten met jazzstandards van o.a. Randy Crawford en Lady Gaga.

Wie houdt van overbekende swingklassiekers, die in de jaren '30 en '40 menige danszalen uit hun voegen liet barsten, is met The Big LeBandski aan het juiste adres. Ninove heeft na zijn legendarische “Musical Boys”  opnieuw een groot jazz-orkest!

Deze 9de jaargang sluiten we af in stijl met .  “De kinderen van de belpop” komen het laatste parkconcert afsluiten. Ze stonden met vive la belgique in het voorjaar nog voor een uitverkochte plomblom, Vanavond zijn ze te bewonderen in het park!

Dries XL. Dries De Vleminck uit Denderleeuw kon er wegens privé omstandigheden niet kan bij zijn.

 

ii Like onze Ninofmedia pagina en maak kans op een van de drankkaarten !!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons