Ninove 25 Apr 2019 - 05u51
Scattered Clouds
10.42°C

Wandel mee om Glenn niet te vergeten

06 september 2018
Wandel mee om Glenn niet te vergeten

APPELTERRE – De ouders van Glenn De Cooman organiseren zaterdag 22 september een wandeling: ‘Walk for Glenn’. Zij doen dit als herinnering aan hem en ten voordele van Awel.

Na aanhoudende pesterijen is Glenn op 12 juni 2017 uit het leven gestapt. “Wij organiseren deze wandeling om terug samen te zijn voor Glenn, opdat hij niet wordt vergeten" , aldus Sandra Spitaels. "We hopen dat uit onze initiatieven iets positiefs voortkomt. Cyberpesten moet stoppen. We willen de daders tot inzicht brengen, hen doen beseffen wat ze met hun cyberpesten hebben aangericht.”

Na het overlijden van hun zoon Glenn leerden zijn ouders ‘Awel’ en ‘OVOK’ kennen. “Door steun en hulp te zoeken ben ik bij OVOK terecht gekomen. Samen zijn met mensen, die spijtig genoeg hetzelfde verdriet delen door een kind te verliezen, kan troost bieden.”

“Awel heb ik gecontacteerd omdat ik het superbelangrijk vind dat onze jongeren de weg naar hen vinden. Ik hoop dat ze door onze bijdrage meer jongeren kunnen helpen en samen met ons ook de strijd tegen cyberpesten kunnen aangaan. Wat je niet wilt dat iemand met jou doet, moet je ook niet met een ander doen. Indien iedereen deze zin in zijn achterhoofd zou hebben, zou onze wereld er veel beter en mooier kunnen uitzien en zou onze Glenn nog geleefd hebben."

De ouders van Glenn hebben al meerdere initiatieven ondernomen o.a. het evenement 'Sweet Glenn' voor de 16de verjaardag van Glenn op 15/12/17. Zij konden hierdoor al € 9.250 schenken aan Awel.

Praktisch

  • ‘Walk for Glenn’ heeft plaats op zaterdag 22 september.
  • De startplaats is De Oogappel in Appelterre-Dorp.
  • Vanaf 8 uur kan je aanzetten voor wandelingen van 5-11-18 km in en rond Appelterre.
  • Het inschrijvingsgeld bedraagt € 1,50 (€ 1,00 voor kinderen < 12 jaar).

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0477-78 21 29

https://awel.be/ en http://www.ovok.be/

MLI

"Wat je niet wilt dat iemand met jou doet, moet je ook niet met een ander doen."

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons