Ninove 21 May 2019 - 20u31
Overcast Clouds
16.44°C

Ninoofse scouts en gidsen starten voorbereiding voor jamborette in 2020

13 december 2018

NINOVE – Het lijkt nog veraf, juli 2020, maar om een mega-evenement als een ‘jamborette’ te organiseren kun je niet vroeg genoeg beginnen. ‘Be prepared’ is niet voor niets een van de motto’s van elke rechtgeaarde scout. We spraken met enkele kernleden van de organisatie.

Beau Vanderstraeten (verantwoordelijke communicatie), Milan Wauterickx (verantwoordelijke organisatie) en Ben Hasselman (verantwoordelijke evenementen) troonden ons mee naar de Fabeltasite aan de Fabrieksstraat en de Meerbekeweg. Daar zal in 2020 van 18 tot en met 28 juli de jamborette plaats vinden. Dit is een kleinere versie van de wereldjamboree, die eens om de vier jaar ergens ter wereld wordt georganiseerd. Het drietal lichtte voor ons een eerste tipje van de sluier op.

Daarmee zijn de Ninoofse scouts en gidsen niet aan hun proefstuk toe. In 1994 en 2010 haalden zij al medescouts van over de hele wereld naar Ninove. In 2020 verwachten zij terug gemakkelijk 500 wereldscouts- en gidsen. Niet toevallig bestaat de Ninoofse afdeling dan precies 100 jaar.

Een beetje scout weet dat je voor een dergelijke gelegenheid stevig moet uitpakken, ook al zal dit veel bloed, zweet en tranen kosten. Maar Ninove, en bij uitbreiding de rest van de wereld, zal het geweten hebben.

Info: Ninoofs scoutsNinoofse gidsen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons