Ninove 19 Feb 2020 - 01u46
Lichte regen
9.28°C

Topaffiche voor tien jaar parkconcerten

26 juni 2019

NINOVE – Organisator Maspoe pakt voor deze jubibleumeditie uit met een sterke affiche en zes in plaats van vier parkconcerten. Van een kleinschalig begin is de formule uitgegroeid tot een stevig aanbod met heel wat gekende namen. Eén zaak bleef onveranderd: de toegang is gratis, met dank aan de sponsors en het enthousiaste publiek.

Benjamin Adam en Kim Barbé van organisator Maspoe weten nog hoe hun parkconcertenavontuur begon. “Tien jaar terug was er tijdens de zomervakantie weinig omhanden in Ninove. Naar analogie met de parkconcerten in Aalst hebben we hier dan maar een poging gewaagd. We begonnen kleinschalig met een aantal coverbands. Als we nu even nagaan, kost de organisatie van één concertavond ons evenveel als zes concerten toen. Maar het blijft gratis en daarvoor zijn we natuurlijk afhankelijk van goed weer. Dan is er veel volk en zit de consumptie goed, wat voor ons belangrijk is om het geheel rond te krijgen.”

Sterke optredens van de afgelopen jaren waren voor Benjamin en Kim ongetwijfeld de Italiaanse tributeband Great Queen Rats en ook de wereldrecordpoging polonaise. “Maar Niels Destadsbader en Laura Tesoro traden hier op. Dat zijn toch artiesten, die het inmiddels helemaal hebben gemaakt. Dat je hen zomaar gratis in Ninove kon meemaken, blijft toch uitzonderlijk.”

Voor de tiende editie zijn ze zoals steeds op het einde van het voorgaande jaar begonnen met de keuze van de groepen. “We hielden op onze Facebookpagina ook een poll en daaruit zijn Bram & Lennert en Les Truttes als grote favorieten naar voor gekomen. Ze staan dus ook op de affiche dit jaar. En om de stille momenten van de soundcheck tussen twee optredens te vullen, voorzien wij dj-sets op een zijpodium.”

Meet & greet

Wij mogen een backstage bezoek weggegeven met Jelle Cleymans. Hij start maandag 1 juli met zijn El Bandidos en brengt enkele vrienden, zoals Jonas Van Geel en James Cook, mee op het podium.

En voor alle parkconcerten kun je via Ninofmedia drankenkaarten winnen.

We houden jullie op de hoogte via de facebook pagina van Ninofmedia hoe jullie kunnen deelnemen.

Info: Facebookpagina Parkconcerten Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons