Ninove 26 Jan 2020 - 05u24
Mist
2.31°C

Intocht Sinterklaas in Ninove op 16 november langs de Dender

15 november 2019
Intocht Sinterklaas in Ninove op 16 november langs de Dender

NINOVE - Sinterklaas verwelkomt alle kindjes aan de Denderkaai bij intocht in Ninove.

De Sint Nicolaasvrienden zorgen er zaterdag 16 november voor dat alle brave kindjes weer vol spanning kunnen uitkijken of de boot van Sinterklaas, langs de vele sluizen van de ondiepe Dender, zijn bestemming kan bereiken.

Maar ongetwijfeld zullen de vele Zwarte Pieten, die de Sint begeleiden vanuit Spanje, zorgen dat hij er tijdig zal staan aan de Denderkaai. Vooraf zijn animatie door de Pietenband en een kleine Sintkermis voorzien.

De Sint en zijn gevolg zullen Ninove voor de dertiende maal binnenvaren met twee boten, de Pietenboot en de Pakjesboot en met aan boord de Pietenfanfare. 

Aansluitend zullen de burgemeester en haar schepenen de Sint en een 30-tal Zwarte Pieten verwelkomen op het podium.

Nadien zijn alle kindjes welkom in het zaaltje van café Den Belleman voor een geschenkje en een foto met de goedheilig man.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons