Ninove 14 Oct 2019 - 12u57
Clear Sky
12.78°C

Pilchards vissen in Noorwegen: recent verslag (3)

11 juni 2019

KLØ – Peter Van Nieuwenhove deed ons dinsdagavond 11 juni het relaas van de afgelopen dagen: “Na twee lange dagen van rust wegens te slecht weer, zijn we deze middag terug even gaan vissen.” Ze maakten van de gelegenheid ook gebruik voor wat sightseeing.

“Het weer was goed deze namiddag, maar de vangst was wat minder. Wij hebben veel ondermaatse vis gevangen, maar deze zwemt terug. Vandaag zijn we rond het eiland Anda gaan vissen. Het eiland is 800 meter lang en heeft een oppervlakte van 15 hectare. Hier staat een monumentale vuurtoren, die in 1987 als laatste Noorse vuurtoren is geautomatiseerd. Sinds 2002 is het gehele eiland een beschermd natuurgebied. Het is een belangrijke broedplaats voor onder andere papegaaiduikers. En er is een grote zeehondenkolonie.”

“Je ziet, we zijn hier niet alleen om te vissen, maar ook om te genieten van de prachtige natuur en de omgeving. We gingen ook naar Myre, een klein stadje dichtbij, waar we een rokerij bezochten. Ze roken hier heilbot, zalm, zalmforel en... walvis. Ja, we keken nogal verbaasd. Walvis, die zo beschermd is, dachten wij, ligt hier gewoon te koop in elke voedingswinkel.”

Naast nieuwe foto’s stuurde Peter ons ook een filmpje.

“En vanavond varen we nog eens uit. Hopelijk slaan we dan grotere exemplaren aan de lijn. Morgen nog even vissen en dan alles opkuisen voor de terugtocht donderdag. Doe ze alvast de groeten in Ninove.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons