Ninove 15 Dec 2019 - 04u36
Lichte regen
8.91°C
  • Commentaar tijdens Live uitzendingen ? Graag, maar niet anoniem. Gebruik argumenten, geen scheldwoorden. Blijf correct en respectvol.

Tel de vlinders in jouw tuin

14 juli 2019
Tel de vlinders in jouw tuin

ALGEMEEN – Nog tot 28 juli kun je deelnemen aan de nationale vlindertelling. Niet op een of andere exotische locatie, maar in jouw eigen tuin.

Neem pen en papier bij de hand. Open de achterdeur en kijk even rond in je tuin. Zie je een, twee, tien of zelfs geen enkele vlinder? Geef het allemaal door aan Natuurpunt.

Stappen

Stap 1: leer vlinders herkennen.

Om je te helpen de vlinders in je tuin te herkennen, zijn er verschillende hulpmiddeltjes:

Heb je een soort niet gevonden? Stuur je foto en je vraag door de vlinderexpert van Natuurpunt.

Stap 2: tel de vlinders in je tuin (ingeven kan t.e.m. 28 juli).

  • Loop minstens een kwartiertje door de tuin en noteer alle vlinders. Gebruik de zoekkaart hierbij.
  • Zet een streepje voor elke vlinder van elke soort die je ziet, maar let op dat je dezelfde vlinder niet dubbel telt. Om de vlinders te noteren kan je het tellijstje gebruiken.
  • Kies een zonnig moment, dan vliegen de meeste vlinders in je tuin.
  • Tel je later nog een keer? Geef dan een nieuwe telling door.

Stap 3: geef na elke telling je resultaten door via het telformulier.

Tot en met zondag 28 juli kan je je telling invullen via het online telformulier van Natuurpunt. Zo help je om de gegevens sneller te verwerken. En je spaart papier.

Ook als je geen enkele vlinder ziet, is het belangrijk om het te melden in je telformulier.

Info: Vlindertelling Natuurpunt.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons