Ninove 27 Feb 2020 - 04u13
Lichte regen
3.89°C

Tel dit weekend de vogels in jouw tuin

24 januari 2020
Tel dit weekend de vogels in jouw tuin

ALGEMEEN – Natuurpunt organiseert dit weekend de jaarlijkse vogeltelling.

Het is helemaal nog niet koud geweest deze winter. Heeft dat een effect op het aantal vogels op je voederplank? Dat zul je weten na het grote vogeltelweekend van 2020.

Tel op 25 en/of 26 januari de vogels in jouw tuin en geef je resultaten door. Zo kan Natuurpunt nagaan hoe het gesteld is met de vogels in Vlaamse tuinen.

Tellen is eenvoudig en iedereen mag meedoen.

Teltips

  • Bekijk de vogels in je tuin.
  • Noteer welke vogels je ziet en hoeveel van elke soort. Ook als er géén vogels naar je tuin komen, is dat waardevolle informatie.
  • De meeste vogels bezoeken je tuin in de eerste 2 uur na zonsopgang. Dit weekend komt de zon op om 8.29 uur; dus tel je best voor 10.30 uur.
  • Geef je resultaten door via www.vogelweekend.be.
Info: Zo tel je vogelsVogels herkennenNatuurpunt.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons