Ninove 31 May 2020 - 06u03
Clear Sky
15.05°C

Tijd voor natuur in jouw omgeving

27 maart 2020
Tijd voor natuur in jouw omgeving

NINOVE – Ondanks de corona-crisis gaat de natuur haar eigen gang en ontwaakt ze stilaan uit haar winterrust. Een wandeling in de buitenlucht doet deugd, maar daar mag de natuur niet te fel onder lijden. En dus geeft Natuurpunt een aantal tips.

De natuur biedt verademing en rust. Maar ze vraagt ook om respect, zeker met de grote toestroom van mensen. In sommige natuurgebieden is het koppen lopen. Dat zet zowel de bezoekers als de gebieden onder druk. Je kan natuurlijk ook genieten van de eigen tuin: van de nieuwe stilte en de vogelzang, die daarin nog mooier klinkt.

Wandelen en fietsen

Alle natuurgebieden van Natuurpunt blijven open. Lichaamsbeweging in de buitenlucht is toegestaan en zelfs aangeraden. Maak van de nood een deugd en duik de natuur in.

Zoek een natuurgebied in jouw buurt, of download een routekaart voor een solo-fiets of -wandeltocht in je omgeving.

 • Volg de voorzorgsmaatregelen:
  - kom te voet of met de fiets,
  - ga individueel, in duo of met het gezin,
  - hou afstand van anderen,
  - vermijd te drukke plaatsen.
 • Respecteer de natuur:
  - blijf op de paden,
  - laat geen afval achter,
  - hou honden aan de leiband,
  - maak geen kabaal, de vogels broeden.
Hoe jij je tijd in of aan de natuur ook besteedt: inspireer elkaar en deel je foto of filmpje op sociale media met #tijdvoornatuur.

Info:

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons