Ninove 25 Feb 2020 - 17u58
Lichte regen
9.12°C

Don Chips, de laatste verkozen prins van Ninove

04 maart 2019

SINT-MARTENS-LIERDE – We waren te gast bij Marc Vanden Eeckhoudt voor een boeiende babbel. Over carnaval uiteraard, maar ook over heel wat andere gebeurtenissen uit zijn leven als Ninovieter en huidige Lierdenaar met een stek in Brakel. Een grenzenloos gesprek, zeg maar.

Ingewijden weten inmiddels hoe 'de Chippen' aan die bijnaam kwam: Beauraing 1964, skoeten, zakken chips… Je hoort het hem straks met veel verve zelf vertellen.

Op zijn achttiende was hij als ‘snotneus’ jonker voor prins Donald en in 1984 en 1985 zelf tweemaal stadsprins van Ninove. Dat hij niet een derde keer is gekozen en dus de keizerlijke titel mocht voeren, is een ander verhaal. Hij was trouwens de laatste verkozen stadsprins, want vanaf 1986 duidt de Karnavalraad die zelf aan.

Marc brengt ons zijn verhaal in geuren en kleuren, geholpen door krantenartikels, videofragmenten, brieven en vooral een ijzersterk geheugen met zin voor details. Hij gaat ook geen heikel thema uit de weg en schroomt zich niet voor eigen falen. Zo zit hij nu eenmaal in mekaar.

Er was niet alleen de carnavaleske Don Chips, maar ook de jongeman met de rappe benen uit de Sint-Jorisstraat en de ‘commercant’ met wisselend succes.

In 1993 koos hij voor het bucolische Sint-Martens-Lierde, het ‘hol van Pluto’ noemt hij het gekscherend. Maar hij woont er graag en vindt nog moeilijk zijn draai in Ninove, waar hij van tijd tot tijd langskomt bij vrienden en kennissen.

Maar laten we hem zijn verhaal zelf vertellen.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons