Dendermarathon met MTB Aspelare

    11/jun/2022

    Info: MTB ASPELARE vzw.

    ASPELARE – De MTB Aspelare vzw organiseert zaterdag 11 juni een eerste ‘Dendermarathon’. Deze zomerse en volkse mountainbiketocht zal de troeven en de schoonheid van de regio in de verf zetten.

    De club bestaat sinds 1994 en is na jaren inzet van leden en bestuur een vaste waarde in de regio.

    De jaarlijkse 11 novembertocht heeft een zeer goede reputatie, tot ver buiten de Denderstreek. In 2021 kon de club met bijna 900 deelnemers spreken van een geslaagde, laatste wintereditie, gelet op de moeilijke organisatorische omstandigheden.

    Dendermarathon

    Na 27 jaar neemt MTB Aspelare een nieuwe stap met de ‘Dendermarathon’. Het doel is om via deze mountainbiketocht de troeven en de schoonheid van de regio nog meer in de verf te zetten.

    Bij de nieuwe zomereditie is er keuze uit 5 verschillende afstanden: voor elk wat wils.

    • 26 km: Nederhasselt – Outer – Sint-Antelinks – Aspelare.
    • 40 km: Nederhasselt – Outer – Denderhoutem – Kerksken – Sint-Antelinks – Aspelare.
    • 55 km: Nederhasselt – Outer – Denderhoutem – Kerksken – Woubrechtegem – Sint-Antelinks – Aspelare.
    • 72 km: Nederhasselt – Outer – Denderhoutem – Kerksken – Heldergem – Woubrechtegem – Sint-Antelinks – Aspelare.
    • 100 km: Nederhasselt – Outer – Denderhoutem – Kerksken – Heldergem – Woubrechtegem – Sint-Antelinks – Pollare – Aspelare.

    Het parcours loopt voornamelijk langs officiële openbare landwegen en paden voor voetgangers en fietsers. De private paden op het parcours zijn voor deze organisatie eenmalig ter beschikking gesteld.

    De voetbalkantine van V.K. Nederhasselt (Nederhasseltstraat 166) en de ruime zone ervoor vormen het start- en aankomstpunt van deze zomertocht. Op de naastgelegen weide is parkingmogelijkheid voorzien. Voor de bevoorrading kan de club de binnenkoer van B&B De Paellepelhoeve gebruiken. Fruitbedrijf De Neve Jan stelt zijn loods ter beschikking als bevoorradingsplek.

    Op die manier beperken ze maximaal de impact op de openbare ruimte: geen stilstaande deelnemers op de openbare weg, geen wegwaaiende papiertjes of ander afval.

    Via dit evenement halen zij mountainbikers uit diverse regio’s naar de mooie Denderstreek. Het gevarieerd en uitdagend parcours geeft hen de kans om optimaal te genieten van deze prachtige regio.

     

     

    Inschrijven

    Online bookings are not available for this event.

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons