ABVV voert actie voor hoger minimumloon

    18 januari 2022

    NINOVE – De socialistische vakbond ABVV was dinsdag 18 januari prominent aanwezig op de wekelijkse markt. De militanten informeerden de marktgangers voor hun dubbel doel: spreektijd in het parlement afdwingen en een verhoging van het minimumloon.

    De hele voormiddag voerden ABVV-militanten actie tijdens de dinsdagmarkt. Het was een onderdeel van een nationale actie door het gemeenschappelijk vakbondsfront.

    Petitie

    “Wij vragen de bezoekers om onze petitie te tekenen”, legde ABVV-woordvoerder Mark Pauwels ons uit. “Daarmee willen we in het parlement spreektijd vragen om het loonverstikkende probleem van de loonwet aan te pakken. We hebben de 25.000 handtekeningen, die daarvoor nodig zijn, al op een week tijd gehaald. Maar met nog meer handtekeningen kunnen wij nog meer druk zetten.”

    Heel wat marktbezoekers steunden deze actie en ondertekenden graag deze petitie.

    Minimumloon

    “Daarnaast vormt onze actie een onderdeel van de campagne om het minimum uurloon op te trekken van € 10,6 naar € 14 bruto. Dan kom je nog maar aan € 2.300 bruto maandloon. Zeker voor wie voltijds werkt is dat geen groot bedrag.”

    De militanten schonken ook koppen wortelsoep uit aan de bezoekers. De opbrengst ervan komt ten goede van de vzw Teledienst Ninove.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons