Volledige inboedel op straat gedumpt

  12 oktober 2023

  NINOVE – Een bewoner van een huis langs de Brakelsesteenweg, ter hoogte van de aansluiting met de Elisabethlaan, dumpte zowat zijn volledige inboedel op straat.

  De eigenaar of bewoner begon dinsdagavond 10 oktober rond 19.30 uur met allerlei spullen buiten te zetten tegen de gevel van de woning.

  Na verloop van tijd merkten buurtbewoners, dat de stapel steeds grotere proporties aannam en het duidelijk om afval ging. Aanvankelijk dachten ze, dat die bewoner een container zou laten komen om er alles in te gooien. Niet dus. Bij het afval staan ook afvalcontainers van de ILvA, volgestouwd met rommel die zeker niet in een GFT-bak thuishoort.

  Woensdag 11 oktober is de lokale politie van Ninove poolshoogte komen nemen.

  Na twee dagen ligt die berg afval er nog steeds en komen ook ratten op het vuilnis af. Aangezien het afval op het voetpad en deels op het fietspad ligt, vormt dit een bijkomend gevaar voor voetgangers en fietsers.

  Respectloos

  “Dit is onaanvaardbaar”, reageert burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Het is vooral respectloos ten opzichte van de mensen, die alle dagen bezig zijn met de netheid van onze stad: de medewerkers van Ninove Nette Stad, de zwerfvuiljagers, de politie en de dienst integrale veiligheid.”

  De politie is zoals gemeld onmiddellijk ter plaatse gegaan. “Zij hebben de sluikstorter aangesproken om het vuil binnen een tijdspanne op te ruimen. Dit gebeurde niet, waardoor een proces-verbaal is opgemaakt tegen de man. Naast een gasboete zal hij ook moeten instaan voor de opruimkosten die, gezien de grote omvang, zeer hoog kunnen oplopen.”

  Overleg

  Het blijft voor de burgemeester enorm frustrerend. “We hebben binnenkort overleg met alle partners om na te gaan wat we nog meer kunnen doen om dit aan te pakken. Tijdens een studiedag vorige week in Mechelen werd wel duidelijk, dat we niet alleen zijn: heel wat steden en kleinere gemeenten kampen met dezelfde problematiek.”

  Bij hun inschrijving zal de stad aan nieuwe inwoners vragen om ook contact op te nemen met de dienst leefmilieu. “Deze zal hen alle informatie bezorgen over de regels rond de huisvuilophaling. Die verschillen immers van stad tot stad, zeker als die mensen van buiten het ILvA-werkgebied komen. We voeren de strijd verder, de netheid van de stad is belangrijk. Een deel van onze inwoners maakt ze behoorlijk vuil en dat kunnen we niet tolereren.”

  GNE/MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons