Danscafé The Dollar neemt afscheid met ‘The Last Dance’

  23 maart 2024

  NINOVE – Het populaire café The Dollar aan de gelijknamige ovonde op de Brakelsesteenweg sluit na 45 jaar de deuren.

  Zo gekend zijn, dat het kruispunt ernaar is vernoemd: dan ben je een begrip. Maar vrijdag 29 maart zal de huidige eigenaar Michel Bogaerts, beter gekend als Chelle, de deur achter zich dichttrekken. Vanaf dan is het gedaan met de dikwijls uitbundige feestjes, die uitliepen tot de vroege uurtjes.

  Legendarisch

  Het was de plaats waar verschillende generaties iets gingen drinken en een dansje placeren. The Dollar was zowel bij de jeugd als een iets ouder cliënteel zeer gekend. De iconische donderdagnachten waren legendarisch, met ambiancemaker en huis-dj Greg. Regelmatig hadden ook optredens of after party’s plaats.

  Michel heeft The Dollar 14 jaar gerund en er meer een danscafé van gemaakt dan het vroeger was. Dat zijn topjaren geweest en ik stop gewoon omdat de ambitie ergens anders ligt de komende jaren. De donderdag was onze bekendste dag omdat die toch iets speciaal had met feest tot op de morgen, in het midden van de week. De mensen kwamen van uit een hele grote regio naar The Dollar. Alle grote namen zijn hier ook langs geweest: van Victor Verhulst en Kobe Ilsen tot Michael Amani.”

  The Dollar is ondanks de evolutie van de jaren toch altijd zichzelf gebleven. “Een goeie mix van jong en oud, wat het tot een speciale community maakte. Ik hou er vooral een voldaan gevoel aan over: dat ik op 1 april kan en zal stoppen, ook als er nog geen koper of overnemer is, maar dat gewoon voor mezelf kan beslissen. Spijtig is het altijd een beetje natuurlijk, maar het is een bewuste beslissing door de nieuwe plannen en nogmaals, dat je voldaan bent.”

  Plannen

  Het café is zijn eigendom en na de verkoop zal de nieuwe eigenaar wel zien wat hij ermee aanvangt.

  Het is vooral omdat ik mijn buitenlandse activiteiten verder wil op punt zetten, dat ik met de zaak hier stop. De Zuco, de visvijvers, het café in Aalst en de vakantieverhuur doen we nog, maar ik wil meer inzetten op vastgoed in het buitenland. Het is het einde van de cyclus en als ik nog enkele jaren kan afbouwen, heb ik het mooi gedaan. Het is tof, dat ik het zoals nu kan afsluiten: enkele weken iedereen nog kunnen zien, met iedereen nog eens kunnen lachen en feesten. Het is dankbaar om zo te mogen afsluiten, niet iedereen krijgt zo’n kans.”

  The Dollar eindigt op de geheel eigen wijze met Final Countdown’ donderdag 28 maart en ‘Last Dance Closing Dollarpensioen’ vrijdag 29 maart.

  Info: The Dollar.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons